Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 11
 İndirme 1
Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi ekolojik koşullarında yetişen bazı tıbbi bitkilerin biyokimyasal içeriği ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
2018
Dergi:  
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye coğrafik yapısı, iklimsel özellikleri ve konumundan ötürü çok zengin bir bitki örtüsüne sahiptir.  Bu bitki çeşitliliğinin içerisinde çok sayıda tıbbi ve aromatik bitkiyi de barındırmaktadır.  Bu çalışmada ülkemizin Kuzey Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Ardahan ilinde yetişen, halk arasındaki adlarıyla kımı (Anthriscus sylvestris (L.) Hoffm.), madımak, (Polygonum cognatum Meissn.), evelik (Rumex crispus L.), aslan pençesi (Allcemilla sericata Rchb.) ve çuha (Primula veris L.) bitkilerinin bazı biyoaktif bileşen içerikleri ve antioksidan özellikleri belirlenmiştir. Bitkilerin yaprak örnekleri Mayıs ayında toplanarak laboratuvara getirilmiş ve taze örneklerle hazırlanan ekstraktlarla analizler gerçekleştirilmiştir.  Çalışmada toplam fenolik madde ve toplam flavanoid madde içeriği ile 2,2'-azino-bis(3-ethylbenzothiazoline-6-sulfonic acid (ABTS) (% 91,9), 2,2-diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) (% 58.9) ve Demir(III) iyonu indirgeyici antioksidan gücü (FRAP) (770,8 µmol Fe II/g) metodlarına göre antioksidan aktivitesi en yüksek olan bitkinin Allcemilla sericata Rchb. olduğu belirlenmiştir.  Bitki türlerinin toplam askorbik asit içeriklerinin 118,5 ile 387,7 mg/100g değerleri arasında olduğu ve en yüksek değerin Anthriscus sylvestris (L.)  bitkisinde olduğu tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 874
Atıf : 2.467
2023 Impact/Etki : 0.115
Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi