Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
TÜRK POLİS TARİHİNİN ESKİ HARFLİ KİTAP ÖNSÖZLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME (1888-1925)
2022
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi
Yazar:  
Özet:

Önsöz, kitap giriş kısmında yer alan, o eserin konusunu, amacını, işleniş biçimini anlatır. Eski dilde mukaddime olarak geçmektedir. Yazarın okuyucularına seslenişidir. Genellikle kitabın fikrinin nasıl ortaya çıktığını, eserin amacını, kitabın yazılması ve yayınlanması sırasında yaşananları kısaca ele almaktadır. Çoğu zaman kitabın yazılması ve yayınlanması sürecinde yardımcı olan ve fikir sağlayanlara bir teşekkürle son bulur. Bazen bu kısımda kitabın asıl metniyle ilgili bilgiler de verilebilmektedir. Kitap tanıtı veya eleştirisi, bir kitabın içi ve dışı bakımından biçimsel özellikleri ile konuların işleyiş usulü ile amacına uygun olarak anlatımını ele almaktır. Ayrıca bu anlatımın yerindeliği, başarısı ve başarısızlığı noktasında hareket edilmekte ve çalışmanın daha iyi hale nasıl getirilebileceği fikri öne atılmaktadır. Bu durum hem yazar açısından ve hem de okurlar açısından son derece yararlıdır. Mutlakıyetten Cumhuriyet’e kadar Meşrutiyet dâhil olmak üzere geçen sürede belli başlı polis kitaplarının önsözleri değerlendirilerek polisin kavramsal gelişimi ile birlikte teşkilatın eriştiği nokta tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu manada on yedi tane polis kitabı incelenmiştir. Böylece alanında uzman kişilerin, polis teşkilatının gelişimindeki rolü ve düşünsel anlamda katkısı ayrıca tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Police Books Of Three Period; Preface and Introduction
2022
Yazar:  
Özet:

The preface, which is in the introduction part of the book, tells about the subject, purpose and method of the work. It is mentioned in the old language as a preface. It is the author's address to his readers. Generally, it briefly discusses how the idea of the book came about, the purpose of the work, what happened during the writing and publication of the book. It often ends with a thank you to those who helped and provided ideas during the writing and publishing of the book. Sometimes, information about the original text of the book can also be given in this section. Book promotion or criticism is to deal with the formal features of a book in terms of inside and outside, and the way the subjects are explained in accordance with its purpose and method. In addition, the appropriateness, success and failure of this narrative are taken into consideration and the idea of how to improve the work is put forward. This is extremely beneficial for both the author and the readers. From the Absolute to the Republic, including the Constitutional Monarchy, the prefaces of the major police books were evaluated and the conceptual development of the police and the point reached by the organization were tried to be determined. In this sense, seventeen police books were examined. Thus, the role and intellectual contribution of experts in the field in the development of the police organization has also been determined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 695
Atıf : 2.255
2023 Impact/Etki : 0.124
Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü Atatürk Yolu Dergisi