Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 18
 Görüntüleme 3
Matriks Metalloproteinaz Enzim Ailesi
2013
Dergi:  
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi
Yazar:  
Özet:

Matriks metalloproteinazlar, embriyogenezis, doku yeniden yapılandırılması, yara iyileşmesi ve anjiyogenezis gibi pek çok biyolojik süreçte ve ateroskleroz, artrit ve kanser gibi patolojik durumda önemli rol oynamaktadırlar. Bügüne kadar insanlarda, farklı grup matriks metalloproteinaz enzimlerini kodlayan 24 gen tanımlanmıştır. Bu derlemede, matriks metalloproteinaz ailesinin üyeleri, bunların substrat özgüllüğü, yapıları, fonksiyonları ve enzim aktivitelerinin doku inhibitörleri ile düzenlenmesi tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Matrix Metalloproteinaz Enzim Ailes
2013
Yazar:  
Özet:

Matrix metalloproteinazes play an important role in many biological processes, such as embryogenesis, tissue restructuring, wound healing and angiogenesis, and in pathological cases such as atherosclerosis, arthritis and cancer. Until now, 24 genes have been identified in humans that coding the enzymes of the different matrix groups of metalloproteinase. In this collection, members of the matrix metalloproteinase family discussed their substrate peculiarity, structures, functions and enzyme activities with tissue inhibitors.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Arşiv Kaynak Tarama Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 549
Atıf : 2.848
Arşiv Kaynak Tarama Dergisi