Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 5
İlköğretim Çağındaki Çocuklarda Obezite ve Hipertansiyon Sıklığının Sosyoekonomik Düzey ve Beslenme ile İlişkisi
2017
Dergi:  
Abant Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Çocukluk çağında giderek artan sıklıklıkta görülen obezite büyük halk sağlığı problemi haline gelmiştir. Bu çalışmada, Ankara ilinde yüksek, orta ve düşük sosyoekonomik düzeyli üç ilköğretim okulunda eğitim gören çocuklarda obezite prevelansı ve obezite gelişiminde rol oynayan risk faktörlerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışmamızda gruplar yüksek Grup I , orta Grup II , düşük Grup III olmak üzere üç sosyoekonomik seviyeden oluşmaktadır. Aileye içinde anne-baba boy ve kiloları, beslenme alışkanlıkları, boş zamanlarındaçok ne yaptığı, okula giderken yürüyüp yürümediği, annenin ve babanın eğitim seviyesi hakkında sorular içeren bir anket gönderildi ve yazılı izinler alındı. BULGULAR: Çalışmamıza üç grupta toplam 6815 E/K 3529/ 3286 öğrenci katılmıştır. Grup I deki obezite prevelansı, Grup IIden ve Grup IIIden daha fazla bulunmuş; fakat sadece Grup I ve Grup III arasındaki fark istatiksel olarak anlamlı bulunmuştur. Anne ve babanın eğitim ve ekonomik düzeyi üniversite mezunları olanlar karşılaştırıldığında Grup Ide, Grup II ve Grup IIIden anlamlı yüksek bulunmuştur. Gruplara göre öğrencilerin düzenli ve ara öğün yeme alışkanlıkları karşılaştırıldığında her üç grup arasında istatiksel anlamlı fark saptanmamıştır.TARTIŞMA ve SONUÇ: Önemli bir morbidite nedeni olan obezitenin uzun dönem olumsuz sonuçlarını önlemeye yönelik girişimler okul öncesi dönemden başlamalıdır. Obezite küresel bir sorun olmakla birlikte, obezite sıklığı sosyoekonomik düzeyi yüksek kesimlerde artmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Abant Tıp Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 568
Atıf : 331
2023 Impact/Etki : 0.05
Abant Tıp Dergisi