Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 16
Investigating ‘WhatsApp’ for Collaborative Learning among Undergraduates
2020
Dergi:  
Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Dergisi Etkileşim
Yazar:  
Özet:

The adoption of new media technologies is rapidly becoming a trend in educational environment. Given the growing popularity of social media, it has become pertinent to understand and adopt social media networks in developing future educational blue prints. This study investigates the extent to which WhatsApp platform could engender collaborative learning among undergraduate students in the University of Abuja, Gwagwalada, Nigeria. To achieve this aim, a dual research methodology was employed to drive the study. Both survey and Focus Group Discussion (FGD) were employed respectively. Surveying 400 undergraduates, data from the survey were analysed using Simple Percentage Table (SPT) and Microsoft Office tools, while data that emanated from the focus group were analysed thematically. The study incorporated ‘Technology Acceptance Model’ (TAM) to direct and guide it. Discoveries from the study found that “perceived usefulness” and “perceived ease of use” engender the use of WhatsApp among students. Also, it was discovered that students incorporated and domesticated class WhatsApp group for various purposes, particularly for learning. Overall, the study found that class WhatsApp group engenders collaborative learning to a large extent. However, it was discovered that the major challenge in class WhatsApp groups is the posting of irrelevant contents on the platforms. The study concluded that it is paramount to fully harness the potentials of WhatsApp in order to enhance learning in higher institutions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Dergisi Etkileşim

Dergi Türü :   Uluslararası

Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Akademik Dergisi Etkileşim