Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
An Investigation of Mn Contents in Water and Bottom Sediments from Eğirdir Lake, Turkey
2011
Dergi:  
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’nin en önemli tatlı su kaynaklarından biri olan Eğirdir Gölü Isparta ilinin içme suyu kaynağı olarak kullanılmakta ve Isparta açısının (GB Türkiye) apeks bölgesinde yeralmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Eğirdir Gölü su ve dip sedimanlarında izlenen yüksek Mn içeriklerinin kökenini belirlemektir. Bu amaçla, Eğirdir Gölü’nden su ve dip sediman örnekleri alınarak bu örneklerin Mn içerikleri araştırılmıştır. Ayrıca, Mn elementinin kökenini belirleyebilmek için zenginleştirme faktörü (EF) değerleri hesaplanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, gölün güneydoğundan alınan su örneğinin Mn içeriği 196,68 ppb iken dip sediman örneğinde 1134 ppm Mn tespit edilmiştir. Bu değerler Dünya Sağlık Örgütü (0.05 ppm) ve Türk Standartları Enstitüsü (0.01 ppm) tarafından belirlenen maksimum kabul edilebilir Mn konsantrasyonlarının oldukça üzerindedir. Ayrıca, gölün güneybatısından alınan su örnekleri 20.8 – 1.42 ppb arasında, dip sediman örnekleri ise 193-227 ppm Mn içermektedir. Göl çevresinde, özellikle güneydoğusunda Mn sıvanmalarının gözlendiği ofiyolitik kayaçlar yüzeylenmektedir. Göl çevresinde yapılan arazi gözlemlerine gore, gölde Mn kirliliğine sebep olabilecek antropojenik kökenli kirleticiler ihmal edilebilecek boyuttadır. Bu nedenle, göl su ve dip sedimanlarında ölçülen yüksek Mn konsantrasyonlarının, gölün güneydoğusunda yüzeyleyen ofiyolitik kayaçlarla ilişkili kayaç- su etkileşiminden kaynaklandığı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 986
Atıf : 2.261
2023 Impact/Etki : 0.129
Mühendislik Bilimleri ve Tasarım Dergisi