Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 83
 İndirme 47
Afrika’nın Bölgesel Terör Sorunu: Boko Haram Üzerine Bir İnceleme
2021
Dergi:  
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz dünyasında toplumların sık duyduğu ve devletlerin mücadele ettikleri terör; sözlük anlamı olan, ancak ortaya çıktığı toplumun dinamiklerine ve ilgili zaman dilimine göre tanımlanması gereken bir kavramdır. Devletler için birer ulusal sorun olarak ortaya çıkan terör örgütleri, yaptıkları eylemler ile hem militan kazanma hem de adlarını duyurma çabası içindedir. Genellikle hedef ve motivasyonlarının ne olduğuna bakılarak kategorize edilen terör örgütleri, ulusal bir sorun olarak ortaya çıktıktan sonra hedefledikleri devletin bulunduğu bölgeyi de etkileme çabası içerisine girişmektedirler. Boko Haram terör örgütü üzerine gerçekleştirilen bu çalışma ile Türkçe literatürdeki kapsamlı kaynak eksikliğinin giderilmesine katkı sunmak amaçlanmaktadır. Bu kapsamda Boko Haram terör örgütünün kuruluşu, amacı ve yaptıkları eylemler hakkında literatür taramasına dayalı olarak verilecek bilgiler ile örgütün neden Nijerya’da ortaya çıktığı incelenecek ve nasıl bir bölgesel terör sorunu haline geldiği sorusuna yanıt aranacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Afrika’nın Bölgesel Terör Sorunu: Boko Haram Üzerine Bir İnceleme
2021
Yazar:  
Özet:

The terror that societies often hear and the states fight in today’s world is a concept that has a vocabulary meaning but must be defined according to the dynamics of the society in which it emerges and the relevant time range. The terrorist organizations, which appear as a national problem for the states, are in an effort to win both militants and to announce their names with their actions. Often, terrorist organizations that are categorized according to what their goals and motivations are, after a national problem appears, are trying to influence the area where the state they target is. This study on the terrorist organization Boko Haram aims to contribute to the removal of the extensive lack of resources in Turkish literature. In this context, information on the organization, purpose and actions of the Boko Haram terrorist organization will be provided on the basis of a literary scan and the question why the organization appeared in Nigeria and how it became a regional terrorist problem will be sought.

Africa’s Regional Terrorism Problem: An Analysis On Boko Haram
2021
Yazar:  
Özet:

Terrorism that societies frequently hear, and States fight against, is a concept which has a dictionary meaning, however; should be defined accordingly to the society and timeframe in which it emerged. Terrorist organizations, which hit the surface as national problems for the States, are trying to recruit militants and promote their names with their attacks. Terrorist organizations, which are generally categorized by analyzing their goals and motivations, are attempting to affect the region where the targeted State is located. This study aimes to contribute to Turkish literature on the Boko Haram terrorist organization. By explaining the process of Boko Haram’s emergence, goals and attacks following questions will be answered; why Boko Haram has emerged in Nigeria and how it has transformed to be a regional problem.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 411
Barış Araştırmaları ve Çatışma Çözümleri Dergisi