Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Karşılaştırmalı Üstünlük ile Liberal Tarım Politikaları Arasındaki Bağlantı: Çin ve Hindistan, ABD ve Avrupa Birliği'nin Uygulamaları
2022
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Çin, Hindistan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği’nin (AB) dünya tarım ticaretindeki karşılaştırmalı üstünlüklerini analiz edip, ülkelerin uyguladıkları tarım politikalarının üstünlükler üzerinde etkisi olup olmadığını araştırmaktadır. Çin ve Hindistan son yıllarda tarım ticaretinde dünyadaki sıralamaları yükselmiştir. Bu iki ülke özellikle Hindistan tarımı tarifeler yoluyla korumaya çalışırken, ABD ve AB tarım sektörlerini iç destekler yoluyla korumaktadır. Çin ve Hindistan önderliğindeki gelişmekte olan ülkelerin gelişmiş ülkelerin uyguladığı yüksek koruma oranlarından rahatsız olması hep Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) turlarında öne çıkan konu olmuştur. Korumacılığın, karşılaştırmalı üstünlüğe etkisi bu çalışmada ekonometrik model ile analiz edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, korumacı politikaların ABD ve AB’nin karşılaştırmalı üstünlüğünün artmasına etki etmediği, iç destek oranlarının düşük olduğu, sadece tarifelerin uygulandığı Çin ve Hindistan’da da karşılaştırmalı üstünlüğün yükseldiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Nexus Between Comparative Advantage and Liberal Agricultural Policies: Implications Of China, India, Usa, and The Eu
2022
Yazar:  
Özet:

This study analyzes the comparative advantages of China, India, the United States of America (USA) and the European Union (EU) in the world agricultural trade and investigates whether the protection policies implemented by the countries have an impact on comparative advantages. China and India have moved to the high ranks in the world agricultural trade in recent years. While these two countries, especially India, try to protect their agricultural sector through tariffs, the USA and the EU protect their agricultural sectors through domestic supports. The developing countries, led by China and India, have complained about the high protection rates applied by the developed countries, and this has always been a prominent subject in the World Trade Organization (WTO) rounds. In this study, the issue of whether protectionism affects comparative advantage has been tried to be analyzed with the econometric model. According to the findings, it was concluded that protectionist domestic policies did not affect the comparative advantage of the USA and the EU, but comparative advantage increased in China and India, where domestic protection rates are low and these countries pursue only tariffs in the agricultural trade.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.546
2023 Impact/Etki : 0.333
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi