Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 68
 İndirme 18
Avrupa’nın Mülteci Politikalarına Oryantalist Yaklaşımı: Suriye Krizi Sonrası Avrupa ve Türkiye İlişkileri
2019
Dergi:  
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Makalede Avrupa’nın son yıllarda karşılaştığı göç ve iltica sorununa yönelik yürüttüğü koruyucu politikalar Oryantalizm üzerinden tartışılmıştır. Batı’nın Doğu’yu anlamak için çok uzun süre önce geliştirdiği Oryantalizm, Bat’ının Doğu’yu ötekileştirerek kendisini tanımlamasıdır. Suriye’deki çatışma nedeniyle yaşanan göçler karşısında Avrupa Birliği ülkeleri duyarsız ve yetersiz kalmıştır. Batı dışı bir medeniyetin üyesi olan ve batıya gitmeye çalışan Suriyeli mülteciler, modern Avrupa’nın kutsal değerleri için bir tehdittir. Türkiye ile imzalanan AB anlaşmaları ile mülteciler Avrupa sınırlarından uzaklaştırılmış ve Avrupa Birliği’nin Ortadoğu’ya açılan sınırı olan Türkiye’de bekletilmişlerdir. Avrupa Birliği, Avrupa merkezli bu yaklaşımı ile mülteci sorununu yorumlamış ve Türkiye’nin konumunu şekillendirmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Avrupa’nın Mülteci Politikalarına Oryantalist Yaklaşımı: Suriye Krizi Sonrası Avrupa ve Türkiye İlişkileri
2019
Yazar:  
Özet:

The article discusses the protective policies Europe has faced with the issue of immigration and refuge in recent years through Orientalism. The Orientalism, which the West has developed so long ago to understand the East, is that the West defines itself by self-externalizing the East. As a result of the conflict in Syria, the EU countries remain insensitive and insufficient. The Syrian refugees, who are a member of a non-Western civilization and seek to go to the West, are a threat to the sacred values of modern Europe. The EU agreements signed with Turkey and the refugees were removed from the European borders and left in Turkey, which is the border of the European Union to the Middle East. The European Union, with this European-centric approach, has interpreted the refugee problem and shaped the position of Turkey.

European Orientalist Approach To Refugees Policy: Relationship Between Eruope and Turkey After Syria Crisis
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, the immigration and protective policies carried out for asylum by Europe, has been discussed with the understanding of orientalism. Orientalism which is developed by Western countries in order to understand the East, is also anther way to define themselves by an otherization perspective. EU countries remained insensitive and inadequate to the migration due to the çivil war in Syria. As a member of non-western civilization, Syrian refugees are seen as a threat to the sacred values of modern Europe. By the agreements signed by Turkey and EU, refugees are removed from the borders of Europe and are held within Turkey’s borders. EU has commented on refugee problem within this approach and have shaped the position of Turkey. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ankara Üniversitesi SBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.060
Atıf : 8.176
2023 Impact/Etki : 0.184
Ankara Üniversitesi SBF Dergisi