Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 10
 İndirme 1
Üniversite Öğrencilerinin Sosyal Medya Kullanımı ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklarla İlgili Farkındalıkları
2017
Dergi:  
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma da üniversite öğrencilerinin HIV/AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklarla ilgili farkındalıkları ve bilgi kaynakları araştırılması amaçlanmıştır. Yöntem: Etik ve yasal izinler sonrasında bir devlet üniversitesinin farklı fakülteleri ve bölümlerindeki öğrencilerine yüz yüze tanımlayıcı kesitsel bir anket çalışması uygulandı. Anket ile elde edilen verilerin değerlendirilmesinde SPSS paket programı kullanıldı. Bulgular: Toplam 452 üniversite öğrencisinin katıldığı çalışmamızda katılımcıların % 70.4’ü kadın, % 26.6’sı erkek olup yaş ortalaması 20.9±3.3’dür. Katılımcıların % 6.8’i sosyal medyayı hiç kullanmadığını, % 55.3’ü ise aktif şekilde kullandığını belirtmiştir. En çok kullanılan sosyal medya platformlarının sırasıyla Instagram, Facebook ve Twitter (%79.9, %70.1 ve %44.9) olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin sosyal medya aracılığı ile karşı cinsten arkadaş bulma oranı %81.8 olarak saptanmıştır. Öğrencilerin %81.6’nın sosyal medya ve internet kullanımlarında cinsel içerikli paylaşımlar ve cinsel içerikli haber ve reklamlardan rahatsız olduklarını belirlenmiştir. Öğrencilerin %63.5’nin üniversite mediko-sosyal merkezinde cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ilgili bir danışmanlık birimi veya poliklinik kurulmasını istedikleri belirlenmiştir. Cinsel konulardagüvenilir bilgilerin öğrencilerin %65.7’i sağlık çalışanlarından, % 61.3’ü konferans ve eğitim programlarından alınacağını belirttiği görülmüştür. Ancak öğrencilerin tamamında HIV/AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar ile ilgili riskli davranışlar, bulaşma yolları ve korunma yolları sorularına da beklenen doğru yanıt alma oranlarının çok düşük kaldığı belirlenmiştir. Sonuç: Öğrencilerin cinsel konulardagüvenilir bilgiyi sağlık çalışanları ve eğitim programlarından elde edebilecekleri fikrinde olduklarından yola çıkarak üniversitenin mediko-sosyal merkezinde öğrencilerin “cinsel yolla bulaşan hastalıklar, cinsel sorunlar, sorumlu ve güvenli cinsel davranış gibi…” sorunlarını danışabilecekleri danışmanlık birimi ya da eğitim programları planlanması ihtiyacı olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Consciousness of University Students on Social Media Use and Sexually Transmitted Diseases
2017
Yazar:  
Özet:

Purpose: This study also aims to investigate university students’ awareness and information sources about HIV/AIDS and sexually transmitted diseases. Method: After ethical and legal permits, a face-to-face-identifying survey study was applied to students in the various faculty and departments of a state university. For the evaluation of the data obtained by the survey, the SPSS package program was used. Results: In our study, a total of 452 university students participated, 70.4 per cent of participants were women, 26.6 per cent were men, with an average age of 20.9±3.3. 6.8 percent of participants said they never used social media and 55.3 percent said they used it actively. The most commonly used social media platforms are Instagram, Facebook and Twitter (79.9%, 70.1 and 44% respectively). 9) It is determined. The number of students found friends from the opposite sex via social media was 81.8%. 81.6 percent of students found that they were disagreeed by sexual content sharing and sexual content news and advertising in their social media and internet use. 63.5 percent of students are determined that they want to establish a consulting unit or a clinic in the university medical and social center for sexually transmitted diseases. According to the study, 65.7 percent of students will receive reliable information from healthcare professionals and 61.3 percent from conferences and training programs. However, the number of students expected to respond correctly to questions about HIV/AIDS and risk behavior, pathways of infection and methods of protection, as well as sexual-transmitted diseases, has remained very low. Results: Students have the idea that they can obtain reliable information from healthcare professionals and educational programs, and the University’s medical-social center has determined that students need a consulting unit or a planning of educational programs in which they can consult the problems of “seksually transmitted diseases, sexual problems, responsible and secure sexual behavior...”

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 285
Atıf : 567
2023 Impact/Etki : 0.022
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi