Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 42
 İndirme 8
Gelişmekte Olan Ülkelerde Jeopolitik Riskler ve Borsa Davranışları: Zamanla Değişen Nedensellik Yaklaşımı
2020
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada jeopolitik risklerin hisse senedi piyasalarına etkileri araştırılmaktadır. Jeopolitik gerginliklerin yüksek olduğu 14 gelişmekte olan ülkenin Ocak 1998 ve Eylül 2019 arası aylık verileri zamanla değişen nedensellik testi aracılığıyla analiz edilmektedir. Ortaya çıkan bulgular özellikle jeopolitik risklerin yükseldiği dönemlerde hisse senedi borsalarının getirileri ve getiri oynaklığının jeopolitik riskler tarafından yönlendirdiğini göstermektedir. Jeopolitik riskler hemen her ülkede önemli ölçüde getiri oynaklığına neden olurken borsa getirileri bakımından en az etkilenen ülkeler İsrail ve Brezilya’dır. Ukrayna ise jeopolitik riskler tarafından en fazla etkilenen hisse senedi piyasasına sahiptir. Türkiye ise jeopolitik gerginliklerin yüksek olduğu bir coğrafyada bulunmasına, yoğun terör saldırılarına maruz kalmasına ve aktif bir şekilde askeri operasyonlar yürütmesine rağmen Türkiye’de hisse senedi getirilerinin jeopolitik risklerden nispeten az etkilediği sonucuna varılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Geopolitical Risk and Stock Exchange Behavior in Developing Countries: Cause Changing Approach
2020
Yazar:  
Özet:

This study studies the impact of geopolitical risks on stock markets. The monthly data of 14 developing countries with high geopolitical tensions between January 1998 and September 2019 is analyzed through a time-changing causality test. The findings show that, especially in periods when geopolitical risks rise, the return and return rate of stock exchanges are directed by geopolitical risks. Geopolitical risks are the least affected countries in terms of exchange returns, while Israel and Brazil are the least affected countries in terms of exchange returns. Ukraine has the stock market most affected by geopolitical risks. Turkey is located in a geopolitical area where geopolitical tensions are high, it is exposed to intense terror attacks and actively carries out military operations, and the conclusion is that in Turkey the return of shares affects relatively less geopolitical risks.

Anahtar Kelimeler:

Geopolitical Risks and Stock Market Behavior In Developing Countries: A Time-varying Causality Approach
2020
Yazar:  
Özet:

This study investigates the effects of geopolitical risks on stock markets. For this purpose, monthly data between January 1998 and September 2019 of 14 developing countries where geopolitical risk are high are analyzed through time-varying causality tests. The findings show that the stock market returns and volatility are driven by geopolitical risks, especially when the geopolitical risks increase. While geopolitical risks cause significant volatility in almost every country, the least affected countries in terms of stock market returns are Israel and Brazil. Ukraine, on the other hand, has the stock market most affected by geopolitical risks. Turkey is situated in a geography that is exposed to high geopolitical risks and intense terrorist attacks. Besides, despite active military operations, it is concluded that the stock market returns are relatively little affected by geopolitical risks in Turkey.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 507
Atıf : 4.475
2023 Impact/Etki : 0.2
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi