User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 5
 Downloands 3
Kapitalist Tüketim Kültürü Üretimi Sosyal Dışlanmaya Karşılık Bütünleşmiş Toplum
2022
Journal:  
Turkish Studies Social Sciences
Author:  
Abstract:

Olay ve olguların tahlili Kapitalist tüketim kültürünün toplumsal yapıya etkileriyle ortaya çıkan sonuçlarına odaklanmak yerine Batı toplumlarından kaynaklı Kapitalizmin hangi sebeplerle bu olumsuz sonuçları ortaya çıkardığına odaklanarak yapılmalıdır. Böylece batı ve kapitalizmin zihniyet dünyasından başlayarak tutum ve davranışlara kadar gerçekleşen bütün olay ve olguların sebeplerinin bulunarak bunların değiştirilmesiyle olumsuz sonuçların arkasındaki nedenler bulunacaktır. Bunların yerine Doğu İslam toplumuna üye olan Türk toplum yapısının olumlu özellikleri teorik olarak kurgulanmaya başlanacak ve uygulanabilir çözümlere kavuşarak, olumlu toplumsal değişmenin kendi kültür ve medeniyete bağlı kendiliğindenliğiyle değişme dinamiklerine dönüşmeye başlayacaktır. Bütün olay ve olgular olumsuz sonuçlar çıkartan sebeplerin Türk toplum kültür ve medeniyetinin özellikleriyle ele alınarak asıl yapısına dönmelidir. Böylelikle sebeplerin doğru analizine ulaşılarak, olumsuz sonuçlara ulaşılması önemli oranda azalmış olacaktır. Sosyal dışlanma çok farklı şekillerde, çeşitli yönleri ölçü alınarak, farklı tanımlarla açıklanmaya çalışılmıştır. Kavram yoksulluk unsuru ile daha çok da ekonomik alanla ilgili olarak ele alınmaktadır. Siyasi ve toplumsal alanlarda farklı şekillerde Sosyoloji, Sosyal Politikalar ve Sosyal Hizmet disiplinlerine kadar tartışılmaktadır. Çok boyutlu, göreceli şekilde yoksunluk, yoksulluk, ayrımcılık, ötekileştirme, eşitsizlik, dezavantajlılık gibi ekonomik ve siyasi kavramlarla ilişkili olarak karmaşık ve bazen de sınırları belirsiz açıklamalarla açıklanır. Sosyal dışlanma; kişisel, grup, topluluk ve toplumsal bakımdan sosyal, siyasi ve ekonomik alanlarda bağlılık ve bağlanma içerisinde olmamak, kabul edilmemek, güvencesizlik, sigortasızlık, ötekileştirilme, fakirleşme, yetersiz ücretlendirme, selam verilmemesi, itibarsızlık, komşuluktan ve ilişkilerden dışlanma vb. birçok sorunu bir arada veya tek tek tecrübe edilen dinamik yaşantılar sürecidir. Çalışmada sosyal dışlanma dinamiği nedensellik analizi ile Kapitalizmin sonuçları değil sebepleri bakımından ele alınmıştır. Batı toplumlarında yapısal sosyal dışlanmanın zihniyet kökenleri incelenmiştir. Bu olumsuz kapitalist sonuçların toplum yapımızda yol açtığı zihniyete ve uygulamalarımıza tesir eden yönleri ele alınmıştır. Sonuç olarak konuya özgün bir çözüm sunmak hedefiyle Türk toplumunda iyilik hali ve bütünleşmiş toplum yapısı tahlil edilerek, bu yönde kadim kültür ve medeniyete uygun sağlıklı toplum yapısına yeniden dönebilmenin şartları ortaya konulmaya çalışılmıştır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Turkish Studies Social Sciences

Field :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 677
Cite : 924
2023 Impact : 0.101
Turkish Studies Social Sciences