Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
TÜRKİYE’DE ANTİ-KOMÜNİZMİN KAYNAKLARI - 1: PEYAMİ SAFA
2011
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Osmanlı’dan devralınan birtakım eğilimlerin yanında Cumhuriyet döneminde yeni bir anlam ve eğilim kazanan Türk Batılılaşmasında, II. Dünya Savaşı sonrasında önemli bir kırılma yaşanmıştır. Ana yörünge değişmemekle birlikte yeni Batılılaşma pratiklerine yol açan bu yeni eğilim, devletin üstlendiği yeni siyasetten kaynaklanmaktadır. Siyasetteki bu değişime bağlı olarak Türk düşüncesi de yeni eğilim ve özellikler kazanacaktır. Yeni oluşan iki kutuplu dünyada Soğuk Savaş konseptine uygun bir pozisyon alan Türkiye’nin yeni siyasi seçiminden düşünce gündemi de doğrudan etkilenmiştir: Konular, yaklaşımlar, öne çıkan figürler değişmiştir. Tek Parti dönemine damgasını vuran düşünsel figürler bile kendilerini yeni koşullara uydurma gereğini duymuşlardır. Türk düşüncesinde yeni dönemin öncelikli konularından biri “komünizm tehlikesi” ve “antikomünizm” dir. Soğuk Savaş yıllarında kapitalist Batı ülkelerinde tırmanmaya başlayan komünizm fobisiyle eşgüdümlü bir biçimde, anti-komünist propaganda Türkiye’de de -özellikle ABD’deki örneğine benzer/paralel bir şekilde- artmış ve Soğuk Savaşın şiddetine bağlı olarak yön kazanmıştır. Bu yazıda Türkiye’de anti-komünist akımın düşünsel boyutu Peyami Safa üzerinden değerlendirilmeye tabi tutulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Sosyologca

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyologca