Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
A Stakeholder Approach to the Educational Process: Parental Involvement
2020
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eğitim faaliyetlerini ve kalitesini etkileyen farklı paydaşlar bulunmaktadır. Bu paydaşlardan birisi de ebeveynlerdir. Eğitsel niteliğin artırılmasında ebeveynlerin sürece aktif katılımının önemli olduğu belirtilmektedir. Bu araştırmanın amacı, eğitim sürecinde veli ilgisi kavramına yönelik olarak öğretmenlerin görüşlerinin neler olduğunun belirlenmesidir. Nitel araştırma yöntemlerinden fenomenoloji deseninde tasarlanmış olan bu araştırmanın verileri araştırmacı tarafından oluşturulan yarı yapılandırılmış görüşme formu aracılığıyla elde edilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 eğitim-öğretim yılında Kırklareli ilindeki liselerde görev yapmakta olan ve amaçlı örnekleme yöntemi ile belirlenen 26 öğretmen oluşturmaktadır. Görüşmelerden elde edilen veriler içerik analizi ile incelenmiştir. Analiz sonucunda ortaya çıkan kodlar belirli alt temalar altında gruplandırılmıştır. Araştırma bulgularına göre veli ilgisinin öğrencinin akademik ve sosyal gelişimine katkıda bulunduğu, bunun için de velilerin okul ve öğretmen ile iletişim ve işbirliği başta olmak üzere çocuklarının eğitim süreçlerine aktif katılım sağlaması gerektiği belirtilmiştir. Araştırma sonucunda, velilerin çocuklarının eğitim süreçlerine ilgi göstermeleri için birtakım önerilerde bulunulmuştur. Bu öneriler, ebeveynlerin ilgilerinin düzeyini ayarlayabilmeleri, işbirliğini sürdürmeleri, öğrencilerin kişilik gelişimine önem vermeleri ve derslerine yardımcı olmaları şeklindedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Özet:

Stakeholders can influence educational activities and quality. One of these stakeholders is parents. Active participation of the parents considered important in increasing educational quality. Therefore, the aim of the current study is to determine the views of teachers regarding the concept of parental interest. The data of the qualitative study conducted in phenomenology design were obtained from the interviews with teachers by using the semi-structured interview form. The study group consisted of 26 teachers working in high schools in 2020-2021 academic year. The data were analyzed through content analysis. The codes created through the interviews were grouped under certain themes. According to the results, most of the teachers generally stated that parental interest provides some benefits to the academic and social development of the student, and that parents should make positive contributions to the educational process of their children, especially regarding communication and cooperation with the school and the teacher. Teachers developed some suggestions for parents to show more interest in their children's educational processes. In line with these suggestions, parents are expected to be able to adjust the level of their interests towards children, sustain their collaboration, place emphasis on students' personality development and help on their assignment.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 481
Atıf : 1.571
2023 Impact/Etki : 0.333
Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi