Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Epidermal Büyüme Faktörü ve Fibroblast Büyüme Faktörünün Folliküler Kist ve Ameloblastomadaki Varlığının İmmünhistokimyasal Olarak Değerlendirilmesi
2003
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Epidermal büyüme faktörü (Epidermal growth factor-EGF) ve fibroblast büyüme faktörü (Fibroblast growth factor-FGF), büyümede olduğu kadar epitel dokusu da dahil olmak üzere bir çok dokunun diferansiasyon ve rejenerasyonunda görev almaktadır. Her iki büyüme faktörünün odontogenezisteki rolü araştırılmış olmasına karşın odontojenik kist ve tümörlerdeki fonksiyonu henüz tam olarak belirlenememiştir. Çalışmamızın amacı folliküler kist ve ameloblastomada EGF ve FGF’nin açığa çıkışını araştırmaktır. Materyal ve Yöntem: Dokuz dental follikül, yedi folliküler kist ve befl ameloblastoma vakas›nda immünhistokimyasal yöntemle EGF ve FGF çal›fl›lm›flt›r. EGF ve FGF’nin varlığı ve açığa çıkış dereceleri ışık mikroskopunda değerlendirilerek bu üç lezyondaki açığa çıkış dereceleri arasında farklılık araştırılmıştır. Bulgular: EGF açığa çıkış dereceleri arasında farklılık olmasına karşın, tüm lezyonlarda pozitif saptanmıştır. FGF ise folliküler kist ve ameloblastomaların tümünde, dental folliküllerin ise %44’ünde pozitiflik göstermifl ve vakalarda açığa çıkış yoğunluklarında farklılık olduğu gözlenmiştir. Sonuç: Bu bulgular ışığında EGF’nin patogenezden çok odontojenik diferansiasyonda yer aldığı, FGF’nin ise kist ve tümör patogenezinde rol oynayabileceği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi