Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 3
MODERN URBAN PARKS, LEISURE TIME AND GENDER
2012
Dergi:  
İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

In modern daily life rest, recreation and utilisation of spare time have been determined by dominant cultural codes in terms of time, place and quality. It is the general tendency of modern capitalism for leisure time to be transformed into an economical value. Consumption-oriented shopping malls where everything is put on sale altogether are becoming set as default spaces of free time, rest and recreation. On the other hand, natural spaces such as in-city parks and gardens are public spheres which generate social rather than economical value. The primacy which capitalist economy provides to that which is social makes it difficult for these spaces to be made fit to the principle of profitability. Thus these spaces become tools of a commercial or political struggle. The residents of these spaces are made secondary or marginalised within the primacy of economical value. In this study, city parks will be analyzed within the framework of economical and social value theories. What kind of a meeting and communication space are parks? Who are the residents of parks and how are they defined by modern rationality? What is the value of the communication established by the residents in this space of meeting and communication? These key questions constitute the guiding points in this study. Keywords: Public Spheres, Urban Parks, Leisure Time and Gender, Communication Spaces. MODERN KENT PARKLARI, BOŞ ZAMAN VE TOPLUMSAL CINSIYET ÖZET Modern gündelik hayat içerisinde dinlenme, eğlenme ve boş vakitlerin değerlendirilmesi egemen kültürel kodlar tarafından zaman, mekan ve nitelikolarak belirlenmiştir. Boş zamanın ekonomik bir değere dönüştürülmesi modern kapitalizmin genel eğilimidir. Her şeyin bir arada sunulduğu tüketim endeksli alışveriş merkezleri dinlenme ve eğlenmenin temel mekanlarıdır. Buna karşılık kent içlerindeki park, bahçe vb. doğal alanlar ekonomik olmaktan ziyade sosyal değer üreten kamusal mekanlardır. Ekonominin sosyal olana önceliği bu alanların karlılık ilkesine uygun hale getirilmesini zorlamaktadır. Bu nedenle bu alanlar ya ticari ya da siyasi bir mücadele aracı haline gelmektedir. Bu mekanların sakinleri de ekonomik değerin önceliğinde ikincilleştirilmekte ya da marjinalleştirilmektedir. Bu çalışmada ekonomik ve sosyal değer kavramları çerçevesinde kent parkları analiz edilecektir. Parklar nasıl bir karşılaşma ve iletişim mekanıdır? Park sakinleri kimlerdir ve modern rasyonalite tarafından nasıl tanımlanmaktadır? Bu karşılaşma ve iletişim mekanlarının toplumsal cinsiyetle ilişkisi nedir? soruları bu çalışmada yol gösterici olan anahtar soruları oluşturacaktır. Anahtar Kelimeler: Kamusal Mekanlar, Kent Parkları, Boş Zaman ve Toplumsal Cinsiyet, İletişim Mekanları.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   other

İstanbul Üniversitesi Kadın Araştırmaları Dergisi