Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 9
Taşeron İşçilerinin Kadroya Alınması Bağlamında Türk Kamu Personel Rejiminin Gelişim Süreci
2019
Dergi:  
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın başlarından itibaren gelişmiş kapitalist ülkelerin kamu personel rejimleri Fordist bir nitelik kazanmıştır. Fordizm 1970’lerden itibaren kriz yaşamaya başlamıştır. 1980’lerden itibaren ise Post-Fordizm olarak nitelendirilen yeni bir aşamaya geçilmiştir. Türk kamu personel rejimi de dünyadaki gelişmeleri takip ederek şekillenmiştir. 1980’lerden itibaren Post-Fordist yönde değişim yaşayan Türk kamu personel rejiminde, bütüncül bir reform yapılamamıştır. Sınırlı reformist düzenlemeler ise bir taraftan Anayasal çatışmaya yol açmış, diğer taraftan reformların hızını düşürmüştür. Bu durum ayrıca, bölük parçalı bir kamu personel mevzuatı oluşmasına yol açmıştır. Post-Fordist yapılanma örneklerinden biri olan taşeron işçileri çalıştırılması ise süreç içerisinde hızla yaygınlaşmış ve sayıları çok artmıştır. Ayrıca taşeron işçi çalıştırılması bir yığın sorun yaşanmasına da yol açmıştır. Oluşan sorunlara çözüm arayışları tartışılmış, nihayet taşeron işçilerinin önemli bir kısmına kadro verilmiştir. Bu çalışmada Türk kamu personel rejiminin gelişimi ve taşeron işçilerine kadro verilmesi analiz edilmiştir. Türk kamu personel rejiminde, performansa dönük, çalışanların ve kamunun menfaatlerini birlikte gözeten köklü reforma ihtiyaç olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The development process of the Turkish public staff regime in the context of the recruitment of Taşeron workers to staff
2019
Yazar:  
Özet:

Since the beginning of the 20th century, the public staff regimes of developed capitalist countries have gained a Fordist qualification. Fordism has begun to experience a crisis since the 1970s. Since the 1980s, it has passed into a new phase called Post-Fordism. The Turkish public staff regime has also been formed by following the developments in the world. Since the 1980s, a complete reform has not been carried out in the Post-Fordist government, which has been changing in the direction. Restricted reformist arrangements, on the one hand, have led to a constitutional conflict, and on the other hand, have reduced the speed of reforms. This has also led to the formation of a public staff legislation. Post-Fordist construction is one of the examples of the employing of tacheron workers, which has rapidly spread throughout the process, and the number has increased significantly. In addition, the employment of the carrier has also caused a lot of problems. The problems that arise were discussed, and finally a significant portion of the workers were given staff. In this study, the development of the Turkish public staff regime and the provision of staff to the taxpayers were analyzed. In the Turkish public staff regime, it has been concluded that there is a need for a rooted reform, which is performance-oriented, the interests of employees and the public are observed together.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 450
Atıf : 6.923
2023 Impact/Etki : 0.333
Karadeniz Sosyal Bilimler Dergisi