Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
Source modelling and stress transfer scenarios of the October 30, 2020 Samos earthquake: seismotectonic implications
2021
Dergi:  
Turkish Journal of Earth Sciences
Yazar:  
Özet:

On October 30, 2020, a strong earthquake (Mw6.6-7.0) occurred offshore, just north of Samos Island, causing life losses, injuries and damages, especially on the Turkish side. The broader area is characterized by a complex geodynamic setting with both rich seismic history and numerous active faults of different direction and kinematics. The first aim of this study is to define the seismic source of the mainshock, based on seismological and geodetic data (GPS measurements and originally processed GNSS records), as well as our field observations on Samos Island few days after the mainshock. The integration of this information leads to a N-dipping normal fault (Kaystrios fault) that controls the central-northern coast of Samos Island. We modelled the seismic source and calculated the theoretical dislocation (using the Okada formulae) on the surrounding GPS/GNSS stations, comparing it with the measured values. The results are very encouraging, especially on the station installed on Samos Island, giving confidence to our source model. We then used our seismic source to study the spatiotemporal evolution of the aftershock sequence by exploiting published seismological data (focal mechanisms and two seismic catalogues, one of which with relocated hypocentres) and our calculated Coulomb static stress changes caused by the mainshock. This comparison suggests that more faults than the Kaystrios fault were involved in the aftershock sequence. In order to investigate possible triggering and/or delay scenarios of the mainshock on nearby faults, the Coulomb stress changes are also studied showing various results according to each receiver fault.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Earth Sciences

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 773
Atıf : 2.620
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Journal of Earth Sciences