Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Tarih, Uluslararası İlişkiler ve Osmanlı İmparatorluğu: Bir Derleme Makalesi
2023
Dergi:  
Tarih İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sosyal Bilimler Atıf İndeksi’nde (SBAI/SSCI) en çok atıf alan makalelerin ve diğer bazı çalışmaların incelendiği bu literatür taramasında, Osmanlı İmparatorluğu'na odaklanılarak tarih ve Uluslararası İlişkiler (Uİ) disiplini arasındaki bağlantı ele alınmaktadır. Tarih ve Uİ arasındaki bağlantı, geçmiş olaylar ve süreçler Uİ'in teorik ve kavramsal temelini önemli ölçüde etkilediğinden, kapsamlı akademik araştırma ve tartışmalara konu olmuştur. Uİ çalışmaları zaman içinde önemli dönüşümler geçirmiş ve tarihin Uİ’nin gelişimini şekillendirmedeki rolü giderek daha fazla kabul görmüştür. Sonuç olarak, birçok akademisyen tarihsel olayların Uİ teori ve pratiğini nasıl etkilediğini araştırmıştır. Bu derleme makale, Osmanlı İmparatorluğu'nu bir vaka çalışması olarak kullanarak tarih ve Uİ arasındaki etkileşimi incelemeyi amaçlamaktadır. Osmanlı İmparatorluğu, dünya tarihindeki en etkili imparatorluklardan biri olması ve döneminde uluslararası politikayı önemli ölçüde şekillendirmesi nedeniyle tarih ve Uİ arasındaki ilişkiyi incelemek için değerli bir örnektir. Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası, milliyetçilik, egemenlik ve devlet inşası gibi konulardaki çağdaş tartışmaları etkilemeye devam etmektedir. Genel olarak, bu derleme makale, tarih ve Uİ arasındaki karmaşık ilişkinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmayı amaçlamakta ve iki alan arasında daha fazla diyalog potansiyeline işaret etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

History, International Relations and The Ottoman Empire: A Review Article
2023
Yazar:  
Özet:

This literature review of a number of most cited Social Sciences Citation Index (SSCI) articles and a number other works delves into the interconnection between history and the discipline of International Relations (IR), with a focus on the Ottoman Empire. The connection between history and IR has been the subject of extensive academic investigation and discussion, as past events and processes have considerably impacted the theoretical and conceptual basis of IR. The study of IR has undergone significant transformations over time, with an increasing acknowledgement of the role of history in shaping the discipline's advancement. Consequently, many scholars have investigated how historical events have impacted IR theory and practice. This review article aims to explore the interaction between history and IR, using the Ottoman Empire as a case study. The Ottoman Empire is a valuable case for examining the relationship between history and IR since it was one of the most influential empires in world history, significantly shaping international politics during its time. Its legacy continues to impact contemporary debates on issues such as nationalism, sovereignty, and state-building. Overall, this review article aims to contribute to a better understanding of the intricate relationship between history and IR and points at the potential for further dialogue between the two fields.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Tarih İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 518
Atıf : 1.299
Quarter
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Q3
338/520

Tarih İncelemeleri Dergisi