Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 2
Gebelerin Pandemi Sürecinde Algıladıkları Stres ve Psikolojik İyi Oluş Düzeyleri İlişkisi
2022
Dergi:  
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırma, pandemi sürecinde gebelerin algıladıkları stres ve psikolojik iyi oluş düzeylerini belirlemek ve her iki durunun birbiri üzerine etkisini ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Gereç ve Yöntem: Tanımlayıcı ve ilişki arayıcı tipteki araştırma, 5 Haziran - 15 Eylül 2020 tarihleri arasında 155 gebe ile gerçekleştirilmiştir. Araştırma verileri, tanıtıcı soru formu, Algılanan Stres ölçeği ve Psikolojik iyi oluş ölçeği ile elde edilmiştir. Bulgular: Gebelerin %27.7’si pandemi sürecinde sürekli evde kaldığını, %63.2’si zorunlu olarak dışarı çıktığında her zaman endişe yaşadığını ve %94.2’si dışarı çıkarken her zaman koruyucu ekipman kullandığını belirtmiştir. Gebelerin %96.8’i pandemide ve ziyaretlerini kısıtladığını, %91.6’sı virüse yakalanmaktan korktuğunu ve %93.5’i virüsün bebeğine zarar vermesinden endişe ettiğini belirtmiştir. Gebelerin ASÖ puan ortalaması 32.53 ± 4.7 (yüksek düzeyde) ve PİOÖ puan ortalaması 41.17 ± 10.86 (yüksek düzeyde) olarak bulunmuştur. Gebelerin algıladıkları stres düzeyleri ile psikolojik iyi oluş düzeyleri arasında istatistiksel olarak anlamlı ilişki saptanmamıştır (p>0.05). Sonuç: Gebelerin stres düzeylerinin ve psikolojik iyi oluşlarının yüksek olduğu, pandemi döneminde gebelerin biyo-psiko-sosyal yönden daha çok desteklenmesi ve bunun için gerekli düzenlemelerin yapılması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Between Pregnant Women's Perceived Stress and Psychological Well-being Levels During The Pandemic Process
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: This study was carried out to determine the perceived stress and psychological well-being levels of pregnant women during the pandemic process and to reveal the effects of both situations on each other. Material and Method: The descriptive and relationship-seeking study was conducted with 155 pregnant women between 5 June and 15 September 2020. The research data were obtained with the introductory questionnaire, the Perceived Stress Scale, and the Psychological Well-Being Scale. Results: 27.7% of the pregnant women stated that they always stayed at home during the pandemic process, whereas 63.2% always had anxiety when they went out and 94.2% always used protective equipment when going out. 96.8% of the pregnant women stated that they restricted their visits during the pandemic; 91.6% were afraid of catching the virus; and 93.5% were worried that the virus would harm their baby. The mean PSS score of the pregnant women was found to be 32.53 ± 4.7 (high level), while the Psychological Well-Being Scale mean score was 41.17 ± 10.86 (high level). There was no statistically significant relationship between the stress levels perceived by the pregnant women and their psychological well-being (p>0.05). Conclusion: During the pandemic period, when the stress levels and psychological well-being of pregnant women are high, it is recommended to support the pregnant women more bio-psycho-socially and to make necessary arrangements for this.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri ve Araştırmaları Dergisi