Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 15
GEBELERİN PSİKOSOSYAL SAĞLIK DURUMLARI VE SAĞLIK UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Sağlık Akademisi Kastamonu
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, gebe kadınların psikososyal sağlık durumlarını ve sağlık uygulamalarını değerlendirmek amacıyla yapıldı. Tanımlayıcı-karşılaştırmalı tipteki araştırma, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Gebe Polikliniği’nde 04.12.2012 – 04.03.2013 tarihleri arasında yürütüldü. Çalışmaya toplam 1086 gebe katıldı. Veriler Gebe Bilgi Formu, Gebelikte Psikososyal Sağlığı Değerlendirme Ölçeği ve Gebelikte Sağlık Uygulamaları Ölçeği kullanılarak toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde sayı ve yüzde değerleri, student t testi, Mann-Whitney U testi, Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA), Kruskal-Wallis varyans analizi ve korelasyon analizi kullanıldı. Bu çalışmada, gebelerin psikososyal sağlık durumları ile sağlık uygulamaları arasında pozitif yönde bir ilişki bulunmaktadır (p < .050). Bununla birlikte, gebelerin psikososyal sağlık durumları ve sağlık uygulamaları gebelerin bazı özelliklerine (yaş, medeni durum, aile tipi, eğitim düzeyi, çalışma durumu, eşin eğitim düzeyi, eşin çalışma durumu, sosyal güvence varlığı, ekonomik gelir, çocuk sayısı, düşük ve küretaj sayısı, kronik hastalık durumu, gebelik öncesi BKI, gebelik sayısı, gebelik sürecini planlama durumu, gebelik ile ilgili komplikasyon durumu ve sosyal destek durumu) göre anlamlı farklılıklar göstermektedir (p < .050). Gebe izlemlerinde fiziksel değerlendirmelerin yanı sıra gebelerin psikososyal sağlık durumları ve sağlık uygulamalarının değerlendirilmesi, riskli durumların erken dönemde tanılanarak koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin sağlanması önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sağlık Akademisi Kastamonu

Dergi Türü :   other

Sağlık Akademisi Kastamonu