User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 ASOS INDEKS
 Views 16
GEBELERİN PSİKOSOSYAL SAĞLIK DURUMLARI VE SAĞLIK UYGULAMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ
2020
Journal:  
Sağlık Akademisi Kastamonu
Author:  
Abstract:

Bu çalışma, gebe kadınların psikososyal sağlık durumlarını ve sağlık uygulamalarını değerlendirmek amacıyla yapıldı. Tanımlayıcı-karşılaştırmalı tipteki araştırma, Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Gebe Polikliniği’nde 04.12.2012 – 04.03.2013 tarihleri arasında yürütüldü. Çalışmaya toplam 1086 gebe katıldı. Veriler Gebe Bilgi Formu, Gebelikte Psikososyal Sağlığı Değerlendirme Ölçeği ve Gebelikte Sağlık Uygulamaları Ölçeği kullanılarak toplandı. Verilerin değerlendirilmesinde sayı ve yüzde değerleri, student t testi, Mann-Whitney U testi, Tek Yönlü Varyans Analizi (ANOVA), Kruskal-Wallis varyans analizi ve korelasyon analizi kullanıldı. Bu çalışmada, gebelerin psikososyal sağlık durumları ile sağlık uygulamaları arasında pozitif yönde bir ilişki bulunmaktadır (p < .050). Bununla birlikte, gebelerin psikososyal sağlık durumları ve sağlık uygulamaları gebelerin bazı özelliklerine (yaş, medeni durum, aile tipi, eğitim düzeyi, çalışma durumu, eşin eğitim düzeyi, eşin çalışma durumu, sosyal güvence varlığı, ekonomik gelir, çocuk sayısı, düşük ve küretaj sayısı, kronik hastalık durumu, gebelik öncesi BKI, gebelik sayısı, gebelik sürecini planlama durumu, gebelik ile ilgili komplikasyon durumu ve sosyal destek durumu) göre anlamlı farklılıklar göstermektedir (p < .050). Gebe izlemlerinde fiziksel değerlendirmelerin yanı sıra gebelerin psikososyal sağlık durumları ve sağlık uygulamalarının değerlendirilmesi, riskli durumların erken dönemde tanılanarak koruyucu ve tedavi edici hizmetlerin sağlanması önerilmektedir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Sağlık Akademisi Kastamonu

Journal Type :   other

Sağlık Akademisi Kastamonu