User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 13
Hastane Görüntüleme Merkezlerinde Hizmet Kalitesinin Artırılmasına Yönelik Bir Hat Dengeleme Yaklaşımı / A Line Balancing Approach for Increasing Quality of Service in Imaging Centers of Hospitals
2016
Journal:  
Current Perspectives in Social Sciences
Author:  
Abstract:

Öz: Günümüzde her alanda olduğu gibi hız, zaman ve verim gibi kavramların önemli olduğu bir ortamda bu kavramlar sağlık sektörün içinde önemli bir yer arz etmektedir. Bu oluşan beklenti en çokta sağlık sektörünün en önemli paydaşı olan hastaları kapsamaktadır. Hastanın, hastaneye girmesi ile başlayan sürecinin en hızlı, güvenli ve başarılı bir şekilde tamamlanmasının sağlanması gereklidir. Sağlık hizmetleri sistem büyük ve karmaşık olduğu için bu çalışmada görüntüleme merkezlerini incelenmiştir. Görüntüleme merkezleri için hat dengeleme mantığı ile probleme yaklaşılmış ve çözüm yöntemleri bu mantık ile gerçekleştirilmiştir. Bu çalışma imalat sektöründeki araştırma, iyileştirme, geliştirme ve yenilikçilik yaklaşımlarının sağlık sektörüne de uygulanabileceğini gösteren disiplinler arası bir çalışmadır. Geliştirilmesi planlanan sistem kamu hastaneleri ya da özel hastanelerde olmak üzere kullanılacağı yerde maliyet, zaman, performans ve kalite gibi konularda önemli faydalar sağlayacağı düşünülmektedir. Söz konusu problemin çözümünde montaj hattı dengeleme çözüm tekniklerinden bir deterministik yöntem kullanılmıştır. Sonuçlar bir istatistiksel analiz programı yardımıyla değerlendirilmiş ve yorumlanmıştır. Anahtar Kelimeler: Sağlık Sistemlerinde Kalite, Darboğaz Analizi, Hat Dengeleme A Line Balancing Approach for Increasing Quality of Service in Imaging Centers of Hospitals Abstract: Today, as in every field, speed, time and efficiency are important in an environment where concepts constitute an important place in the health sector. The most expectation of this covers patients who are the most important stakeholders in the health care industry. The process begins with the patient entering the hospital quick, completed in a manner required to ensure safe and successful. Health services system is large and complex, because in this study, imaging centers were studied. Imaging centers have been approached with the logic of the problem for line balancing and this logic was carried out with solution methods. This study research in the manufacturing sector, improvement, development and innovation is an interdisciplinary study of approaches that can be applied to the health sector. The system, which is planned to be developed, public hospitals or private hospitals in the place where it used to be in cost, time, performance, and quality it is believed to provide important benefits in areas such as. Deterministic and heuristic solution methods solving the aforementioned problems using a method of assembly line balancing techniques were compared. A statistical analysis of the results were evaluated and interpreted with the help of the program. Keywords: Quality in Health Care System, Bottleneck Analysis, Line Balancing, COMSOAL Method

Keywords:

null
2016
Author:  
0
2016
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Current Perspectives in Social Sciences

Field :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.402
Cite : 9.125
2023 Impact : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences