Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Brakiyal pleksus bloğu için ultrason eşliğinde uygulanan aksiller yaklaşım, midhumeral yaklaşıma göre blok başlangıç süresini azaltır
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Clinics and Laboratory
Yazar:  
Özet:

Amaç: Ultrasonografi eşliğinde yapılan brakial pleksus bloğu el, el bileği ve ön kol cerrahisi için, sık kullanılan, başarılı bir anestezi yöntemidir. Brakial pleksus bloğu, aksiller yaklaşım ya da midhumeral yaklaşım ile uygulanabilmektedir. Biz bu çalışmada, ultrasonografi eşliğinde uyguladığımız brakial pleksus bloğunda aksiller yaklaşım ile midhumeral yaklaşımın, intraoperatif ve postoperatif anestezik ve analjezik özelliklerini karşılaştırmayı amaçladık. Gereç ve Yöntemler: Randomize, kontrollü, çift kör ve tek merkezli olarak planlanan bu çalışma, ASA I-III risk grubu, 18-70 yaş arası, el, el bileği ve ön kol cerrahisi geçiren, toplam 90 hastayı  kapsadı. Grup I deki hastalara, aksiller yaklaşım ile blok uygulanırken Grup II deki hastalara da midhumeral yaklaşım ile blok uygulandı. Duyusal bloğu değerlendirmede soğuk testi, motor bloğu değerlendirmede 3 nokta skalası kullanıldı. Hastanın operasyon sonrası dönemde ağrısı visual analog skala ile değerlendirildi. Bulgular: Çalışma kapsamına alınan hastaların yaş, boy, kilo, BMI ve cinsiyet özellikleri arasında istatistiksel olarak fark yoktu. Hem duyu hem de motor muayenede blok başlangıç sürelerinde ve blok gerileme sürelerinde gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı fark yoktu (p>0,05). Çalışmamızın en temel sonucu, aksiller yaklaşımın hem duyusal hem de motor muayenesinde tam blok başlangıç süresini kısaltmasıydı (p <0.05). Bir diğer önemli sonuç, aksiller yaklaşımın midhumeral  yaklaşıma göre anlamlı olarak daha iyi cerrah ve hasta memnuniyeti düzeyleri sağlamasıydı (p <0.05). Sonuç: Brakial pleksus bloğunda her iki yaklaşım da başarı ile uygulanabilen ve elektif cerrahilerde etkin olarak kullanılabilen tekniklerdir.  Brakial pleksus bloğu için aksiller yaklaşım tekniği uygulanan hastalarda, midhumeral yaklaşım tekniği uygulanan  hastalara göre, tam blok başlangıç zamanı daha erkendir. Bu nedenle acil cerrahi girişim gerektiren durumlarda aksiller yaklaşım tekniği  tercih edilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Ultrasound-guided Axillary Approach For Brachial Plexus Block Reduces Block Onset Time Compared To Midhumeral Approach
2020
Yazar:  
Özet:

Aim: Brachial plexus block under ultrasonography guidance is a successful and frequently used anesthesia method for hand, wrist and forearm surgery. Brachial plexus block can be performed with axillary or midhumeral approach technique. In this study, we aimed to compare the intraoperative and postoperative anesthetic and analgesic properties of axillary or midhumeral approach in ultrasonography-guided brachial plexus block. Material and Methods: This randomized, controlled, double-blind, single-center study included 90 ASA I-III risk patients, aged 18-70 years, who underwent hand, wrist and forearm surgery. In Group I, axillary; in Group II, midhumeral approach techniques were performed for brachial plexus block. Cold test was used to evaluate sensory block, and three-point scale was used to evaluate motor block. Postoperative pain was assessed by visual analog scale. Results: There was no statistical difference between age, height, weight, BMI and gender characteristics of the patients included in the study. There was no statistically significant difference between the groups in terms of block onset and regression times on both sensory and motor examination (p> 0.05). The main result was that axillary approach shortens the complete block onset time on both sensory and motor examination (p <0.05). Another important result was that axillary approach provides higher surgeon and patient satisfaction levels significantly comparing to mid-humeral approach (p <0.05). Conclusion: Both approaches can be applied successfully in brachial plexus block and can be used effectively in elective surgeries. In patients who underwent axillary approach technique for brachial plexus block, full block onset time is earlier than in patients undergoing midhumeral approach technique. Therefore, axillary approach technique may be preferred in cases requiring urgent surgical intervention.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Clinics and Laboratory

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 620
Atıf : 335
2023 Impact/Etki : 0.019
Turkish Journal of Clinics and Laboratory