Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 5
Cultural Assimilation in Bharati Mukherjee’s Jasmine
2021
Dergi:  
İlköğretim Online
Yazar:  
Özet:

Bharati Mukherjee is not a typical Indian woman writer, who tries to glorify the Indianess with reference to the attributes of the sub-continent. She is the first recognized American citizen from India to receive the prestigious National Book Critics Award in 1988. She accepts that her novels have the autobiographical elements. Further, she has categorically announced that her women characters are the products of her thinking about the liberation and emancipation of gender. She has exhibited the society where she lives in. She is proud to be named as an American and narrate the stories as if she is used to America and feels comfort there. As a writer hailed from India and settled in America, Bharati Mukherjee exhibits the complexities of her position as a literary artist. Her swing between Indian environment and the American social frameworks are evident in her novels. She understands the very fact that she is not an Indian anymore for she has been uprooted from there. Her writings insinuate the very fact that liberal attitude gets stronger while she lives in America, Being a woman, who loves the taste of freedom she tends to focus it in her novels. Jasmine is one of the early novels of her, and it is not exceptional for that matter. In this present study she compares, directly or indirectly, the lives of women both in India and America

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










İlköğretim Online

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 6.985
Atıf : 20.230
2023 Impact/Etki : 0.025
İlköğretim Online