Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 1
Duvar Yüzeylerindeki Tarımsal Kaçakların Belirlenmesi ve Duvarlarda Yenilebilir Peyzaj Potansiyelinin Geliştirilmesi
2017
Dergi:  
Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kentleşme sıklıkla endüstrileşme ile ilişkilendirilen bir kavramdır ve dünyanın endüstrileşme hızına bağlı olarak, kentleşme hızı da önlenemez bir şekilde artmaktadır. Kentleşme hızındaki bu artışınönemli sonuçlarından biri de giderek azalan doğal kaynaklar üzerindeki ciddi baskılar hissedilmektedir. Yatay düzlemlerin sahip oldukları ekonomik değerler nedeniyle yeşil alan yaratmak için için fazla pahalı olduğu düşünülen kentler, ciddi yeşil altyapı eksikliği çekmektedirler. Bu pahalılık ayrıca tarımsal alanları kentlerin dışına doğru itmekte ve yer azlığı nedeniyle üreticileri pek çok bitki büyümeyi düzenleyici madde kullanmaya mecbur bırakmaktadır. Tüm bu kimyasalların kullanımının gıda kalitesini etkilediğine dair görüşler oldukça güçlü bir biçimde gündemde yer tutarken, bu maddeler çevre kirliliğine de sebep olmaktadır. Bu maddelerin yarılanma ömürleri uzun olup, toprakta, sebze ve meyveler üzerinde kalmakta ve besin zinciri ile de insana kadar ulaşmaktadır. Yer pahalılığı ve kentsel yerleşim alanlarına yakın tarım alanlarının azlığı nedeniyle, bu yerlerde üretimde miktar ve kaliteyi arttırmak amacıyla tarımda kullanımı teşvik edilen, sentetik kimyasalların ve bitki gelişim düzenleyicilerin kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde aşırı miktarlarda kullanımı sonucunda ürünlerde oluşan kalıntılar insan ve çevre sağlığı üzerinde çeşitli toksik etkilere de neden olmaktadır. Bu araştırmada, belirlenen duvarlardaki bitkiler, vejetasyon süreci boyunca belirli zaman aralıklarıyla incelenmiş, duvar yüzeylerinde belirlenen tarımsal kaçaklar tespit edilmiş, duvarlara adaptasyon sağlamış yenilebilir türler belirlenmiştir. Bu alanlarda kendiliğinden var olabilen, minimum bakım maliyetine sahip türler yenilebilir peyzaj kapsamında ele alınmış ve tespit edilen türler hem estetik hem de yenilebilirlilik fonksiyonu açısından değerlendirilmiştir. Yapılan çalışma ile kentsel alanlarda kullanıcıların güvenli gıdaya ulaşabilmesi, kentsel alanlarda tarımın geliştirilmesi ve yeşil duvarların oluşturulması, çocukların bitki büyüme süreçlerine dahil olmaları, tüketici olmaktan çıkıp üretici ve kendine yeterli toplum olmayı deneyimlemesi amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi