Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
Eu-Dy Katkılı Stronsiyum Alüminat/Epoksi Kompozit Filmlerin Uygulanması
2018
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Luminesans malzemelerden birisi de Stronsiyum Alüminattır. Faz diyagramından 5 farklı ikili faz (Sr4Al2O7, Sr3Al2O6, SrAl2O4, SrAl4O7 ve SrAl2O19) elde edilebilir. Bunlar arasında SrAl2O4 mükemmel kimyasal kararlılık ve uzun süreli ışıldamaya sahiptir. Daha fazla ışıldamaya sahip olması için farklı katkılar kullanılmıştır. Bu katkılar içerisinde en etkili olanı nadir toprak elementlerinden Eu ve Dy’dir.  Bu çalışmada Eu-Dy katkılı Stronsiyum alüminat tozları sol-jel yöntemiyle hazırlanmıştır. SrAl2O4oluşturabilmek için uygun başlangıç kimyasalları (Stronsiyum nitrat, Alüminyum nitrat) seçilerek, çözeltileri hazırlanmıştır. İki çözeltinin karıştırılmasıyla oluşan çözeltiye 0.01 mol% Disprozyum nitrat ve Evropyum nitrat eklenmiştir. Oda sıcaklığında jelleşen tozlar 180°C’de 24 saat etüvde bekletilmiştir.  Kurutulan tozlar 1200 °C’de 4 saat sinterlenmiştir. SrAl2O4:Eu2+,Dy3+tozların termal, morfolojik, kristaloğrafik özellikleri sırasıyla termo gravimetrik/diferansiyel taramalı kalorimetri (DSC/TGA), taramalı elektron mikroskopu (SEM), X-ışını difraksiyonu (XRD) kullanılarak karakterize edilmiştir.  Tozların SrAl2O4 yapısında olduğu ve herhangi bir istenmeyen fazın bulunmadığı görülmüştür. DSC/TGA sonucu 800°C’den sonra herhangi bir ekzotermik veya endotermik reaksiyon ile bir ağırlık kaybı kaydedilmemiştir. Bu  SrAl2O4:Eu2+,Dy3+ tozların epoksi reçine ile kompoziti hazırlanmış ve seramik yüzeylere uygulanmıştır. Uygulanan kompozitin uzun süreli ışıldama gösterdiği görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Eu-Dy Contributed Strontium Aluminium/Epoxy Composite Films
2018
Yazar:  
Özet:

One of the luminesant materials is Strontium Aluminat. From the phase diagram 5 different double phases (Sr4Al2O7, Sr3Al2O6, SrAl2O4, SrAl4O7 and SrAl2O19) can be obtained. Among these, SrAl2O4 has excellent chemical stability and long-term brightness. Different contributions have been used to have more brightness. The most effective of these contributions are the rare soil elements Eu and Dy.  In this study, the Strontium aluminum powder contributed to Eu-Dy was prepared by the left-gel method. The solution is prepared by selecting the appropriate starting chemicals (Stroncium nitrate, Aluminium nitrate) to be able to develop SrAl2O4. The solution mixed with the two solutions is added 0.01 mol% Disprozyum nitrate and Europeum nitrate. The powder in the room temperature is kept at 180°C for 24 hours.  The dried powder is synthesized at 1200 °C for 4 hours. The thermal, morphological, crystalographic characteristics of SrAl2O4:Eu2+,Dy3+ powder are characterized by thermo-gravimetric/diferential scanning calorimetry (DSC/TGA), scanning electron microscope (SEM), X-ray diffraction (XRD) respectively.  The powder has been found in the SrAl2O4 structure and there is no unwanted phase. No weight loss has been recorded with any exothermic or endothermic reaction after 800°C. This SrAl2O4:Eu2+,Dy3+ powder is prepared and applied to ceramic surfaces. The composite applied has shown long-lasting radiation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.358
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi