Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Down Sendromlu Birey ve Ailesinin Demografik Özelliklerinin İncelenmesi, Ailelerin Bilgi, Duygu ve Düşüncelerinin Belirlenmesi (Ankara İli Örneği)
2016
Dergi:  
Journal of Current Researches on Health Sector
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Ankara ili merkez ilçelerinde bulunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alan Down sendromlu birey sayısını belirlemek, Down sendromlu birey ve ailesine ilişkin demografik özellikleri, Down sendromlu bireyin tıbbi problemleri, öğrenim bilgileri, günlük rutinleri ile ailelerinin bilgi, duygu ve düşüncelerinin betimsel bir bakışla incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Down sendromlu birey dağılımını belirlemek için Ankara ili merkez ilçelerinde hizmet vermekte olan 161 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden 153’ü çalışma kapsamına alınmıştır. Merkezlerden hizmet alan Down sendromlu bireylerin her bir ilçedeki toplam sayısı belirlenerek tabakalı örnekleme yöntemi ile belirlenen sayı ile orantılı olacak şekilde 22 merkezden 101 Down sendromlu birey ailesi ile görüşülmüştür. Araştırmada “Merkez Bilgi Formu” ile “Genel Bilgi Formu” kullanılarak elde edilen veriler frekans ve yüzdelikler şeklinde analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda; çalışmaya katılan 153 merkezden alınan bilgilere göre toplam olarak 767 Down sendromlu bireyin eğitim aldığı, eğitim alan en fazla Down sendromlu bireyin Yenimahalle ilçesinde bulunduğu, ailelerle yapılan görüşmede ise Down sendromlu bireylerin; tanılarına belirli oranlarda tıbbi problemlerin eşlik ettiği, %44,6’sının bir okula devam ettiği, özel eğitim merkezine başlama yaşlarının ortalama üçbuçuk yaş olduğu, basit ev işlerini bağımsız olarak yaptıkları belirlenmiştir. Ailelerin Down sendromu ve çeşitli sosyal haklar konusunda yeterince bilgi sahibi olmadıkları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Current Researches on Health Sector

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 111
Atıf : 50
Journal of Current Researches on Health Sector