Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Disiplinlerarası Fen Öğreniminin Doğaya Taşınması
2023
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğadan uzak bir tüketim toplumu yerine sürdürülebilir bir toplum oluşturma çabaları son yıllarda hız kazanmıştır. Bireylerde bu farkındalığı oluşturmak ve sürdürülebilir olması için eğitim önemli bir rol oynamaktadır. Sargın ve yaygın öğrenme, bireylerin doğanın önemini kavraması, bilim ve doğa ile sağlıklı ve dengeli bir ilişki kurması için hayati kaynaklardır. Bu tür öğrenmelerin yaşanabileceği ortamlardan biri de bilim ve doğa kamplarıdır. Buradan hareketle bu çalışmanın temel amacı, STEAM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik) etkinliklerinden oluşan disiplinler arası bir bilim kampının kırsal kesimde ortaokul öğrencilerinin bilim ve doğa algılarını nasıl etkileyeceğini incelemektir. Ayrıca hazırlanan etkinliklerle bilim ve doğa uygulamalarının süreç odaklı bütünleştirilmesine yönelik bir uygulama örneği sunulması amaçlanmıştır. Çalışma kapsamında yazarlar tarafından 14 etkinlik hazırlanmıştır. Her aktivite doğal alanlarda gerçekleştirilmiştir. Araştırma, tek gruplu ön test son test deneysel desenine göre yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini Bartın ilinin farklı köylerinde yaşayan 5. ve 8. sınıflar arasındaki 140 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin analizi, kamp sonrası öğrencilerin bilim ve doğa kavramlarına yönelik algılarının değiştiğini, bilimin ve doğadaki bireyler olarak kendilerinin yeri konusunda farkındalık kazandıklarını ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Taking Interdisciplinary Science Learning To Nature
2023
Yazar:  
Özet:

In recent years, efforts to form a sustainable community rather than a consumption society deprived of nature have accelerated. To raise this awareness in individuals and; more importantly, to make it sustainable, education plays a significant role. Informal and nonformal learning are vital resources for individuals to recognize the importance of nature and to establish a healthy and balanced relationship with science and nature. One of the settings to experience such learning is science and nature camps. In light of this, the main purpose of this study was to investigate how an interdisciplinary science camp consisting of STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Maths) activities would affect secondary school students’ perceptions of science and nature in rural areas. The prepared activities, it was also intended to present an application sample for process-oriented integration of science and nature practices. Within the scope of the study, 14 activities were prepared by the authors. Each activity was performed in natural areas. The study was based on a one-group pre-test post-test experimental design. The sample of the study consists of 140 students, between 5th and 8th grades, living in different villages in Bartın, Turkey. Analysis of data revealed that students' perceptions of the concepts of science and nature changed after the camp, and they gained awareness about the place of science and themselves as individuals in nature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 679
Atıf : 4.726
2023 Impact/Etki : 0.517
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi