Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 21
Yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurubunun solunum sistemine etkisi
2015
Dergi:  
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmada, yüksek oranda fruktoz içeren mısır şurubu ile beslenen sıçanlarda mısır şurubunun sıçan akciğerleri üzerindeki etkileri incelendi. Gereçler ve Yöntem: Yirmi dört adet Wistar Albino dişi rat 3 gruba ayrıldı. Grup 1: Mısır şurubu diyeti (10 hafta %30'luk, oral), Grup 2: Mısır şurubu diyeti +Alfa Lipoik Asit (ALA) (100 mg/kg, 4 haftadan sonra, oral) Grup 3: Kontrol grubu. Deney sonrasında sıçan akciğerlerindeki değişiklikler histopatolojik olarak değerlendirildi. Alınan kan örneklerinde Malondialdehit (MDA) ve Katalaz düzeyleri ölçüldü. Üç grupta elde edilen veriler; Kruskal Wallis, Mann Whitney-U ve ANAVO post hocBonferroni testleri kullanılarak karşılaştırıldı. Bulgular: Akciğer dokusunun histopatolojik (hiperemi, ödem, lenfoid doku hiperplazisi ve inflamatuvar reaksiyon) değerlendirilmesinde gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı fark mevcuttu (p=0.004). Histopatolojik değişiklikler özellikle Grup I'de artarken, değişikliklerin II. Grupta azaldığı tespit edildi. Grup I ile II arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmadı (p=0.057). Kan MDA düzeyleri gruplar arasında farklı olmasına (p<0,005) rağmen, Katalaz düzeylerinde gruplar arasında istatistiksel olarak anlamlı fark bulunmadı (p>0.05). Sonuç: Mısır şurubu ile beslenen sıçanlarda, mısır şurubu akciğerlerde histopatolojik değişiklere sebep olduğu ve ALA'nın akciğerde oluşan bu lezyonlar üzerinde iyileştirici bir etki gösterdiği saptanmıştır. Fakat mısır şurubunun akciğerleri hangi mekanizmayla etkilediğini gösteren ileri çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. 

Anahtar Kelimeler:

Effects of high-fructose pepper sulfur on the respiratory system
2015
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, the effects of corn syrup on the lungs in rats feeding with high levels of fructose were studied. Tools and Methods: Twenty-four Wistar Albino female rat were divided into 3 groups. Group 1: Egyptian syrup diet (10 weeks 30% oral), Group 2: Egyptian syrup diet + Alpha Lipoic Acid (ALA) (100 mg/kg, after 4 weeks oral) Group 3: Control group. After the test, changes in the rats' lungs were histopathologically assessed. The blood samples measure the levels of malondialdehitis (MDA) and catalase. The data obtained in three groups were compared using Kruskal Wallis, Mann Whitney-U and ANAVO post-master Bonferroni tests. Results: In the assessment of the histopathological (hyperemia, swelling, lymphatic tissue hyperplasia and inflammatory reaction) of the lung tissue, there was a statistically significant difference between the groups (p=0.004). Histopathological changes are increasing, especially in Group I, while changes in Group II. It was reduced in the group. There is no statistically significant difference between Group I and Group II (p=0.057). Although the blood MDA levels differ between groups (p<0,005) there was no statistically significant difference between groups (p>0.05). In rats fed with Egyptian syrup, it has been found that Egyptian syrup causes histopathological changes in the lungs and that ALA has a healing effect on these lesions in the lungs. But advanced studies are needed to show which mechanism the eggs shurbs affect the lungs.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.081
Atıf : 2.218
2023 Impact/Etki : 0.045
SDÜ Tıp Fakültesi Dergisi