Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 11
 İndirme 2
EFFECTS OF FABRIC CONSTRUCTIONS ON PATTERN DESIGN IN WOMEN TROUSERS
2009
Dergi:  
Tekstil ve Konfeksiyon
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, hazır giyim sektöründe bayan pantolonunda, yüzey esneme kabiliyetine ve farklı lif konstrüksiyonuna sahip kumaş yapılarının, model ve kalıp tasarımına olan etkileri incelenmiştir. Denim kumaştan üretilen jean pantolon, hazır giyim sektöründe önemli bir paya sahiptir. Bu araştırmanın amacı, özellikle farklı esneme kabiliyetine ve farklı lif konstrüksiyonuna sahip olan pamuklu kumaşların, pantolon kalıbının model ve kalıp tasarım sürecindeki etkilerini belirlemektir. Araştırma kapsamında, demin, pamuklu, yıkamalı ve elastikiyet kabiliyeti olan kumaşlar arasından seçilen 6 farklı kumaşa, hazırlanan pantolon kalıp uygulanarak, işletme ortamında aynı şartlarda üretilmiştir. Daha sonra yıkama işlemine tabii tutularak, değerlendirme ölçeği ile 24 canlı manken üzerinde değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonucunda elde edilen bulgular doğrultusunda, kalıp üzerinde gerekli düzeltmeler yapılmıştır. 6 farklı kumaş içerisinden en çok değişim gösteren pantolon, düzeltilmiş kalıp ile tekrar üretilmiştir ve değerlendirilmiştir. Araştırmada kullanılan denim yüzeylerden üretim ve yıkama sonrası vücudun belli bölümlerinde, (basen, diz, kalça vb.) uygulanan kalıbın, kumaşın elastikiyet oranına göre form aldığı, belli bölümlerin de ise (kalça, bel vb.) formu koruyamadığı tespit edilmiştir. Araştırmada seçilen elastan oranı farklı denim yüzeylerin elastan oranına göre kalıp üzerinde düşülen oranın yeterli gelmediği gözlenmiştir. Bu yüzeylerin hepsi uygun kalıp kotrüksiyonu gerçekleştirildiği taktirde, pantolon üretimine uygun olacağı tespit edilmiş ve bunun için çözüm öneriler geliştirilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Tekstil ve Konfeksiyon

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 749
Atıf : 1.003
2023 Impact/Etki : 0.205
Tekstil ve Konfeksiyon