Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 9
BAŞARISIZ İN VİTRO FERTİLİZASYON SİKLUSU SONRASINDA GEBELİK SONUÇLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLERİN RETROSPEKTİF İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: İn vitro fertilizasyon protokollerinde kullanılan tedavi modalitelerinin başarısının, tedavinin uygulandığı çiftlerin başarısız oldukları siklusları ile başarılı oldukları siklusları retrospektif olarak karşılaştırarak, başarıyı etkileyen faktörleri incelemektir. Gereç ve Yöntem: Çalışmamızda Mart 2007-Mart 2011 tarihleri arasında Zeynep Kamil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’ne başvuran, çalışmaya dahil edilme kriterlerini sağlayan 96 hastanın verileri retrospektif olarak değerlendirildi. Aynı çiftlere ait gebelik elde edilmeyen ilk siklus (Grup 1) ile gebeliğin elde edildiği takip eden siklusa (Grup 2) ait veriler karşılaştırılmıştır. Ovulasyon indüksiyonu için uzun, antagonist ve mikrodoz protokolleri uygulanmıştır. Primer sonuç, siklus başına elde edilen ‘klinik gebelik’ olarak kabul edilmiştir. Bulgular: Gonadotropin kullanım süresi, gonadotropin başlangıç dozu, toplam gonadotropin dozu, antagonist başlangıç günleri, siklus başına antagonist kullanılan gün sayısı her iki siklusta aynı tedavi protokolünü kullanan hastalar arasında karşılaştırıldığında, aradaki fark istatiksel olarak anlamlı bulunmamıştır (p>0.05). Buna karşılık iki grup arasında protokol değişikliğinin yapılmasının elde edilen gebelik oranını arttırması istatiksel açıdan anlamlı bulunmuştur (p<0,05). Gebelik elde edilen siklusta daha ileri gündeki embriyonun transfer edildiği (Grup 1: 2,66±0,76 gün vs Grup 2: 3,02±1,1 gün) ve daha az sayıda embriyo transferi yapıldığı (Grup 1: 2,52±0,64 vs Grup 2: 2,32±0,7) tespit edilmiştir (p<0,05). Sonuç: Protokol değişikliği hastanın tedaviye cevabını, dolayısıyla gelişen folikül sayısını ve elde edilen matur oosit sayısını olumlu yönde etkileyebilir. Ayrıca çalışmamızda matur ve az sayıdaki embriyo transferinin tedavi sonuçlarını olumlu şekilde etkilediği gösterilmiş ve başarısız IVF siklusları için en önemli faktörün embriyo kalitesi olduğu bir kez daha vurgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Factors Affecting The Success Rates Of In Vitro Fertilization Followed By A Failed Cycle
2021
Yazar:  
Özet:

Objective: Our aim was to compare the success of the treatment modalities used in in vitro fertilization protocols by comparing the cycles of same patients with failed and successful results to determine the factors affecting the success. Material and Method: The study was conducted in the In Vitro Fertilization - Fertility Center of the Zeynep Kamil Training and Research Hospital, between March 2007 and March 2011, where a total of 96 patients’ files were reviewed retrospectively. The data of the first cycle (Group 1), where the pregnancy was not achieved from the same couples, and the following cycle (Group 2), where pregnancy was achieved were compared. Long, antagonist or microdose protocols have been applied for ovulation induction. The primary outcome was the ‘clinical pregnancy’ achieved per cycle. Results: When the duration of gonadotropin use, gonadotropin start dose, total gonadotropin dose, antagonist start days, number of days using antagonist per cycle were compared between the patients who used the same treatment protocol in both cycles, the difference was not statistically significant (p>0.05). The effect of protocol changes on pregnancy rates between the two groups was statistically significant (p<0.05). It was found that embryo transfer day was more advanced (Group 1: 2.66±0.76 vs Group 2: 3.02±1.1 days) and the number of embryos transferred was less (Group 1: 2.52±0.64 vs Group 2: 2.32±0.7) in pregnancy cycles (p<0.05). Conclusion: The protocol change can positively affect the success rate of the IVF cycle, thus the number of developing follicles and the number of mature oocytes obtained. Beside this, it was shown that embryo transfer count and sufficient quality embryos positively affect the treatment results, and it was emphasized once again that embryo quality is the most important factor for unsuccessful IVF cycles.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 708
Atıf : 900
İstanbul Tıp Fakültesi Dergisi