Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Escherichia coli’de Yenibileşenli İnterferon beta Salgılanmasında Sinyal Peptidi Kullanımı Üzerine bir Derleme
2019
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi
Yazar:  
Özet:

: Rekombinant interferon beta (rİFN-β) proteini çeşitlerinden rİFN-β1a ve rİFN-β1b üretimi için benzer süreçler ile ökaryotik ve prokaryotik ekspresyon sistemleri kullanılmaktadır. Ökaryotik ekspresyon sistemleri ile üretilen rİFN-β1a’nın saflaştırılmasında zorlukların yaşanması ve biyolojik aktivitesinin etkilenmesi bu süreçler ile rekombinant protein üretimini güçleştirmektedir. Prokaryotik ekspresyon sistemlerinin kullanıldığı rİFN-β1b üretiminde ise saflaştırma ve aktivite sorunlarının daha az gerçekleştiği belirlenmiştir. Prokaryotik bakterilerden Escherichia coli’de bulunan ürün salgılama özelliğinin daha iyi kullanılması, bu sistemin rİFN-β1b üretiminde daha fazla tercih edileceğini göstermektedir. Rekombinant proteinlerin üretildikleri konakçı hücreden dışarı salgılatılacak şekilde yapı tasarlanması durumunda, saflaştırma sırasında E. coli konakçı hücreler parçalanmayacağından ürün saflaştırma işlemlerini kolaylaştıracağı öngörülmektedir. Tip I ve tip II salgılama sistemine sahip olan E. coli’nin rİFN-β1b proteinlerinin üretiminde kullanımı, bu konakçıda üretilen rİFN-β1b’nin hücre dışına salgılatılmasında saflaştırma ve aktivite sorunlarını azaltacağı, ayrıca rİFN-β1b’nin konakçı hücreye yapacağı toksik etkininde ortadan kalkacağı tahmin edilmektedir. Bu amaçla E. coli üretim sistemindeki dezavantajları gidermek için Sec sinyal peptidi olan PelB sinyal peptidine ilave olarak Tat tipi sinyal peptidi olan DmsA sinyal peptidi’nin pET22b ifade vektörüne aktarılmasıyla rİFN-β1b proteinlerinin hücre dışına salgılatılması işlemi gibi çeşitli yaklaşımlar tasarlanmaktadır. Bu derlemede, İFN’ların özelliklerine, rİFN-β’nın klinik uygulamalarına ve rİFN-β1b üretim yöntemleri ile ilgili yapılmış araştırmalara dayalı bilgi ve ve rİFN-β1b’nin E. coli konakçı hücrelerinde üretilmesi sürecinde sinyal peptidlerinin kullanımı ile ilgili bilgilere dikkat çekilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

An Assembly on the Signal Peptide Use in Renovated Interferon Beta Injection in Escherichia coli
2019
Yazar:  
Özet:

Recombinant interferon beta (RIFN-β) proteins are used in ecaryotic and procaryotic expression systems with similar processes for the production of RIFN-β1a and RIFN-β1b. Difficulty in the purification of rIFN-β1a produced by eukaryotic expression systems and the impact of biological activity strengthens the production of recombinant protein with these processes. In the production of procaryotic expression systems, rIFN-β1b has been found to have fewer purification and activity problems. The better use of the product’s secretion properties found in Escherichia coli from prokaryotic bacteria shows that this system will be more preferred in the production of rIFN-β1b. If the structure is designed to be dissolved out of the residential cell they produce, it is expected that E. coli residential cells will not break down during purification to facilitate the purification processes. The use of E. coli in the production of RIFN-β1b proteins, which has type I and type II secretion system, is expected to reduce purification and activity problems in the out-of-cell secretion of RIFN-β1b produced in this reservoir, and also to eliminate the toxic effect that RIFN-β1b will make to the reservoir cell. For this purpose E. In order to remove the disadvantages in the coli production system, a variety of approaches are designed, including the process of the discharge of rIFN-β1b proteins outside the cell by transferring the DmsA signal peptide to the pET22b expression vector, as well as the PelB signal peptide. In this collection, the information based on the characteristics of IFNs, the clinical applications of RIFN-β and the research on the methods of production of RIFN-β1b and the information on the use of signal peptides in the process of production of RIFN-β1b in the E. coli residential cells.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 308
Atıf : 748
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi