Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 43
 İndirme 5
Türk Eğitim Sistemi’nde Bir Alt Sistem Olan Denetim Sisteminin Seçilmiş Bazı Ülkelerin Denetim Sistemleri ile Karşılaştırılması
2011
Dergi:  
Abant Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalısmada sırasıyla Türkiye, İngiltere, Fransa, Almanya, Amerika Birlesik Devletleri, Japonya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Rusya ve İran’da egitim sistemlerinin alt sistemleri olan denetim sistemleri karsılastırmalı olarak ele alınmıstır. Seçilmis ülkelerin benzer ve farklılıkları yönünden karsılastırılmasını saglamak amacıyla her ülke, mümkün oldugunca ‘ulusal, yerel ve kurum düzeyinde denetim’ alt baslıkları altında incelenmeye çalısılmıstır. Bunun yanında her ülke baslıgı altında denetimin genel amaçları, denetimden sorumlu birimler ve denetmenlerin görevleri çalısmada ele alınan ortak parametrelerdir. Kamu yönetimi yapılanması, yerinden yönetim ilkesine göre örgütlenen ülkelerde egitimin denetiminde, yetki ve sorumluluklar büyük ölçüde yerel yönetimlerde toplanırken, merkezden yönetim ilkesinin benimsendigi ülkelerde denetim hizmetleri sorumlulugu merkezi düzeydeki birimlerin yetkilerinin yerel egitim birimleri eliyle yürütülmesiyle gerçeklesmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Comparison Between Turkish Supervision System As A Sub-system Of Educational System With Some Selected Countries
2011
Yazar:  
Özet:

In this study, the supervision subsystems of educational systems in Turkey, England, France, Germany, United States of America, Japan, South African Republic, Russia and Iran are examined respectively. In the literature, there have been classifications such as internal and external supervision/evaluation; national, local or central level evaluation/supervision in terms of the evaluation processes and the organization of the supervision structure related to the “supervision”. In this study, with the purpose of comparing the selected countries in terms of thier differences and similarities, each country has been tried to analyze under the title of “national, local and school level” as far as possible. Besides this, each country has been analyzed the general aims of the supervision, the authorities responsible for the supervision and their duties as common parameters. In the decentralized countries, the authority and responsibility was gathered in local governments to a great extent. On the other hand, in centralized countries the authority and responsibility was gathered in central governments generally in ministry of educations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 685
Atıf : 2.785
2023 Impact/Etki : 0.24
Abant Sosyal Bilimler Dergisi