Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
ÇOCUKLARIN SUÇA SÜRÜKLENMESİNDE SUÇA İLİŞKİN MOTİVASYON İLE EBEVEYN TUTUMLARI VE DUYGU DIŞAVURUMLARI İLİŞKİSİ
2023
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, suça sürüklenen ve suça sürüklenmeyen çocukların suça ilişkin kişilerarası motivasyonları, ebeveyn tutumları ve duygu dışavurumları arasındaki ilişki çocukların bakış açısına göre incelenmiştir. Çalışma grubunu 10 suça sürüklenmiş ve 10 suça sürüklenmemiş lise öğrencisi oluşturmuştur. Verilerin toplanmasında Algılanan Anne Baba Tutum Ölçeği, Kısaltılmış Duygu Dışavurum Ölçeği ve Suça İlişkin Kişilerarası Motivasyon Ölçeği kullanılmıştır. Veri analizinde parametrik olmayan testlerden yararlanılmıştır. Sonuç olarak suça sürüklenen çocukların anne-babalarını daha sevecen, ilgili ve katılımcı olarak algıladıkları suça sürüklenmemiş çocukların ise anne-babalarını daha denetleyici ve demokratik olarak algıladıkları belirlenmiştir. Ebeveynlerini sevecen, ilgili ve katılımcı, demokratik ve bireyselliği cesaretlendirici olarak algılayan suça sürüklenmemiş çocukların duygusal destek yokluğu yaşamadığı ve ebeveynlerini müdahaleci olarak algılamadıkları görülmüştür. Ebeveynlerini demokratik ve bireyselliği cesaretlendirici olmayan şekilde algılayan suça sürüklenen çocukların ise onların sinirli ve müdahaleci olduğunu algıladıkları görülmüştür. Duygusal destek yokluğu yaşayan suça sürüklenen çocukların olumsuz ilişkilerini sonlandırma konusunda problem yaşadıkları ebeveynlerini sinirli olarak algılayan suça sürüklenen çocukların intikam duygusunun arttığı ebeveynlerini müdahaleci olarak algılayan suça sürüklenmemiş çocukların ise olumsuz ilişkilerini sürdürme eğiliminin fazla olduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Correlations Between Criminal Motivation, Parental Attitudes, and Expressed Emotion Levels In Juvenile Delinquency
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the correlations between interpersonal motivations for crime, parental attitudes, and emotional expressions of delinquent and non-delinquent children were examined from the children's point of view. The study group included 10 high school students who were pushed to crime and 10 who were not. The Perceived Parent Attitudes Scale, Abbreviated Expressed Emotions Scale, and Interpersonal Criminal Motivation Scale were used to collect the study data. Nonparametric tests were employed in data analysis. The study findings revealed that juvenile delinquents perceived their parents as more loving, caring and participatory; on the other hand, non-delinquent children perceived their parents as more controlling and democratic. It has been observed that non-delinquent children who perceive their parents as loving, caring and participatory, democratic and encouraging individuality do not experience a lack of emotional support and do not perceive their parents as intrusive. It has been determined that juvenile delinquents who lack emotional support, have problems in ending their negative relationships; juvenile delinquents who perceived their parents as angry increased the feeling of revenge; on the other hand, non-delinquent children who perceive their parents as intrusive, have a higher tendency to maintain negative relationships.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.742
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi