Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Non-ST Elevasyonlu Miyokard İnfarktüslü Hastalarda Miyokard Performans İndeksi ve Ejeksiyon Fraksiyonu Arasındaki İlişki
2016
Dergi:  
İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Akut Miyokard İnfarktüsü (AMİ) geçirmiş hastalarda miyokard performans indeksi (MPİ) önemli bir prognostik parametredir. Bu çalışmada, kardiyovasküler hastalıklarda prognozu etkileyen bir risk faktörü olan MPİ ve ejeksiyon fraksiyonu (EF) arasındaki ilişkiyi inceledik. Gereç ve Yöntem: 2010 Ekim ve Kasım tarihleri arasında hastanemizde yatan non- ST elevasyonlu AMİ olan 35 hastayı inceledik. MPİ’nin sayısal değerini elde etmede pulsed Doppler ekokardiyografi kullanıldı. Bulgular: Ortalama MPI düzeyi 0.45±0.15 olarak bulundu. MPİ ile yaş (p=0,430), boy (p=0,993) ve EF (p=0,451) arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı. Diabetes mellitusu olan ve olmayan hastalara ilişkin, yaş (p=0,959), MPİ (p=0,986), boy (p=0,888) ve EF (p=0,355) değerleri arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı. Hipertansiyon (HT) ve yaş (p=0,01) arasında yüksek anlamlı bir ilişki saptandı. Ancak HT ve boy (p=0,154), MPİ (p=0,205) ve EF (p=0,837) arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı. Sonuç: Çalışmamızda, non-ST elevasyolu AMİ’li hastalarda MPİ ile hipertansiyon, diabetes mellitus, yaş, EF ve boy arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı. Hasta sayısının az olması ve hastaların akut dönemde gözlem altında olmalarına rağmen, kronik dönem için izlem eksikliğinin olması bunun nedeni olabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 386
Atıf : 360
İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Tıp Dergisi