Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
ISIL ENERJİ DEPOLAMA UYGULAMALARINA YÖNELİK MİKROKAPSÜLLENMİŞ N-OKTADEKAN/NANOKİL KOMPOZİT FAZ DEĞİŞTİREN MALZEMELERİN GELİŞTİRİLMESİ
2020
Dergi:  
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Faz değiştiren maddeler (FDMler), ısıl enerjinin gizli ısı olarak depolanabilmesine olanak tanıyan ve yüksek gizli ısı depolama kapasiteleriyle oldukça geniş bir yelpazedeki ısıl enerji depolama uygulamalarında kullanılabilen malzemelerdir. FDMlerin organik sınıfında yer alan parafinler, yüksek gizli ısı depolama kapasiteleri, ısıl ve kimyasal kararlılıklarıyla ön plana çıkmaktadır. Bununla beraber bu malzemelerin ısıl enerji depolamada doğrudan kullanımı, sıvı faz halinde sızdırma potansiyeli nedeniyle uygun değildir. Dolayısıyla bu malzemelere uygulanacak makro/mikro ölçekli kapsülasyon işlemi uygun çözüm yollarından biridir. Ayrıca bu malzemelerin yapısal, kimyasal ve ısıl kararlılıklarının arttırılması amacıyla çeşitli inorganik gözenekli dolguların kapsülasyon işlemi esnasında destek malzeme olarak ilavesi de mümkün olmaktadır. Bu çalışmada, FDMlerden biri olan n-oktadekan (OD) ağırlıkça %15-35 oktadesilamin ve %0,5-5 aminopropiltrietoksisilan ile yüzeyi modifiye edilmiş montmorillonit kili varlığında faz inversiyon emülsifikasyonu yöntemiyle mikro boyutta kapsüllenmiştir. Hazırlanan mikrokapsüllerin faz değişim sıcaklık aralığı, ısıl enerji depolama kapasiteleri ve ısıl kararlılıklarıyla düşük sıcaklıktaki (20-35°C) gizli ısı depolama uygulamalarında kullanılabilme potansiyelleri araştırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Development Of Microencapsulated N-octadecane/nanoclay Composite Phase Change Materials For Thermal Energy Storage Applications
2020
Yazar:  
Özet:

Phase change materials (FDMs) are materials that allow thermal energy to be stored as a latent heat and can be used in a wide range of thermal energy storage applications owing to its high latent heat storage capacities. The paraffins in the organic class of FDMs are come into prominence by their high latent heat storage capacities, thermal and chemical stability. However, the direct use of these materials in the storage of thermal energy is not suitable because of its potential risk to leakage in liquid phase. Therefore, the macro / micro scale encapsulation process to be applied to these materials is one of the suitable solution ways. It is also possible that adding various inorganic porous fillers as a support material during the encapsulation process to increase the structural, chemical and thermal stability of these materials. In this study, n-octadecane (OD), one of the FDMs, was encapsulated in micro-size by phase inversion emulsification in the presence of surface modified montmorillonite clay contained 15-35 wt% octadecylamine and 0.5-5 wt% aminopropyltriethoxysilane. The usage potential of microcapsules in latent heat storage applications at low temperature (20-35 ° C) with owing to phase change temperature range, thermal energy storage capacities and thermal stabilities were investigated. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 723
Atıf : 744
2023 Impact/Etki : 0.135
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi