Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 13
BİR TÜRKİYE ALEGORİSİ OLARAK DİNEYRİ PAPAZI VE SAFİYE EROL’UN HAYATI
2016
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Safiye Erol’un son romanı olan Dineyri Papazı, bir yandan genç bir kızın kendisinden yaşça büyük ve evli bir adamla yaşadığı aşkı anlatırken, bir yandan da kahramanın adım adım geçtiği manevi merhaleleri bir kemalat serüveni olarak okuyucuya aktarır. Genç kız, birbirine zıt görünen birçok kavramı mütemadiyen olumsuzlayarak halden hale geçer ve her türlü dikotominin ötesinde bir aşkınlığa ulaşır. Kahramanı, aynı zamanda beşeri aşktan ilahi aşka ulaştıran, Derrida’nın différance kavramıyla ifade ettiği türden bir sabitlenemezlik halidir. Bu çerçevede, tüm anlam kategorilerini müphemleştiren aşkın ve sezgisel bir etik öneren romanın çok katmanlı yapısı, söz konusu serüveni bir Türkiye alegorisi olarak da okumaya izin verir. Erol’un yazılarını kaleme aldığı dönemin en tartışmalı konuları olan, Türk modernleşmesinin temel karşıtlıklarına, Doğu-Batı, geleneksel-modern, dini-seküler, doğal olan-kültürel olan gibi ikilikler romanda aynı perspektifle ele alınmakta, gücünü ilahi kaynaktan alan aşkın bir tasavvurun bu sorunların çözümü olduğu ima edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

As a Turkish algorithm, the life of Dineiri Papazi and Safiya Erol
2016
Yazar:  
Özet:

The Dineyri Priest, the last novel of Safiye Erol, on the one hand tells the love that a young girl lives with an older and married man, on the other hand, the hero's step-by-step spiritual merchandise is transmitted to the reader as a chemo-serving. The young girl becomes mutatis mutandis negative to many concepts that seem contradictory, and reaches an exaggeration beyond all kinds of dicotomy. The hero is a state of unstability, which also brings the hero from human love to divine love, which Derrida expresses with the concept of différance. In this framework, the multi-layer structure of the novel that suggests a love and intuitive ethics that confuses all the categories of meaning allows you to read the aforementioned allegory as a Turkish allegory. The most controversial subjects of the period in which Erol wrote, the fundamental contradictions of the Turkish modernization, the Eastern-West, traditional-modern, religious-secular, natural-cultural, such as the two, are addressed in the novel with the same perspective, the image of a love that takes power from the divine source is the solution to these problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 270
2023 Impact/Etki : 0.098
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları