Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
SİLAHLI ÇATIŞMALARDA İNSAN HAKLARININ KORUNMASINDA YENİ BİR AKTÖR ÖNERİSİ: ULUSLARARASI İNSANCIL OMBUDSMAN (GAZZE ÖRNEĞİ)
2024
Dergi:  
Ombudsman Akademik
Yazar:  
Özet:

Bugün, 21. yüzyılın ilk çeyreği biterken, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı var olan sessizlik kabul edilemez olup buradaki çaresizlik, silahlı çatışma durumlarında insan haklarının korunması sorununu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Bu soruna bir cevap olarak bu makalede, silahlı çatışmalarda insan haklarının korunmasında hangi uluslararası hukukun, uluslararası insan hakları hukukunun mu yoksa uluslararası insancıl hukukun mu, geçerli olacağının tartışılması gerektiği değerlendirilmekte ve bu tartışma sonucunda hukuki ikilemler ve teorik birçok soru ile karşılaşılmakla birlikte günümüzde iki hukuk dalının tamamlayıcılıklarının arttığı kabul edilmektedir. Bu kabul edildiğinde ise uygulamanın nasıl şekilleneceği sorunu karşımıza çıkmakta olup teoriden pratiğe geçiş sorununa bir çözüm olarak bu makalede uluslararası insancıl ombudsmanının oluşturulması önerilmektedir. Makalenin ilk bölümünde yer verilen teorik tartışmalardan sonra, ikinci bölümde silahlı çatışmalarda olası insan hakları ihlalleri karşısında hareket alanı bulan mevcut uluslararası mekanizmalardan örnekler verilerek uluslararası insancıl ombudsmanın oluşturulması için daha önce gösterilen çabalara değinilecektir. Son bölümde ise Gazze’de yaşanan insan hakları ihlalleri karşısında Filistin ve İsrail Ombudsmanlarının tutumları karşılaştırmalı olarak ortaya koyulacak ve buradan çıkarılan sonucun da silahlı çatışmalarda insan haklarının korunmasında var olan boşluğun uluslararası insancıl ombudsmanın oluşturulması ile doldurulabileceğine işaret ettiği açıklanacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Proposal Of A New Actor For The Protection Of Human Rights In Armed Conflicts: International Humanitarian Ombudsman (the Gaza Case)
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Ombudsman Akademik

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 211
Atıf : 587
2023 Impact/Etki : 0.265
Ombudsman Akademik