Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 3
 İndirme 2
ECZACI-HASTA İLETİŞİMİ KONUSUNDA İSTANBUL İLİ ANKET ÇALIŞMASI
2019
Dergi:  
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

      Amaç: Hayatımızda yadsınamaz bir yeri olan iletişim, sağlık bakımında da bir kalite göstergesi olarak kabul edilmektedir. Farklı özellikte çok sayıda hasta grubuyla etkileşim içindeki eczacılar, etkili iletişim araç ve yöntemlerini kullanma ihtiyacındadır. İletişimin uygulanabilir yöntem ve teknikleri farklı bölgelerde başlıca kültür, demografik yapı vb. etkenler sebebiyle farklılıklar göstermektedir. Yapılan çalışma ile eczacı-hasta iletişimine yönelik aksaklıkların tespiti; buna bağlı olarak eczacılık eğitiminin yapılandırılmasına temel oluşturulması amaçlanmıştır.         Gereç ve Yöntem: Literatür incelemeleri sonucu hazırlanan sorular ile eczacılar ve eczane çıkışı hastalarla yüz yüze görüşmeler yapılarak, eczacı–hasta iletişimindeki temel sorunlar, eczacı ve hastaların beklenti, görüş vb. yaklaşımlar incelenmiştir.         Sonuç ve Tartışma: Çalışma sonucunda, serbest eczacının ilgili ve çözüm odaklı oluşu, hastaları anlamaya çaba göstermesi gibi konularda eczacıların hastaların beklentisini karşıladığı; ancak etkin iletişimin en önemli unsurlarından, doğru soru sorma, geri bildirim gibi ana konularda ise hastaların beklentisinin altında kalındığı belirlenmiştir. Bu sebeple, iletişim becerilerini geliştirmek üzere eczacılık eğitiminde revizyon yapılması; mezun eczacılar için eğitim programları düzenlenmesi gerekliliği görülmektedir.     

Anahtar Kelimeler:

Istanbul's investigation on ECZACI-Patient communication
2019
Yazar:  
Özet:

Objective: Communication which has an undeniable place in our lives is accepted as a quality indicator in health care. Pharmacists interact with many patient groups in different features need to use effective communication tools and methods. Applicable methods and techniques to communicate change in different regions by the factors, mainly culture, demographic structure etc. In this study, determining the shortcomings for the pharmacist-patient-communication; accordingly forming a basis for structuring the pharmacy education was aimed. Material and Method: With the questions prepared as a result of literature reviews face to face interviews with pharmacists and pharmacy outpatients were conducted to evaluate the subjects such as main problems in communication, expectations and opinions of pharmacists and patients.         Results and Discussion: As a result, being of a community pharmacist as relevant and solution-oriented and tried to understand the patient meets expectations; however, the most important elements of effective communication, like asking the right questions and feedback, are left below the expectations of the patients. In this concept, revision of pharmacy education and organizing training for graduated pharmacists to improve communication skills are required.

Anahtar Kelimeler:

A Survey Study In Istanbul On Communication Between Pharmacist and Patient
2019
Yazar:  
Özet:

        Objective: Communication which has an undeniable place in our lives is accepted as a quality indicator in health care. Pharmacists interact with many patient groups in different features need to use effective communication tools and methods. Applicable methods and techniques to communicate change in different regions by the factors, mainly culture, demographic structure etc. In this study, determining the shortcomings for the pharmacist-patient-communication; accordingly forming a basis for structuring the pharmacy education was aimed.         Material and Method: With the questions prepared as a result of literature reviews face to face interviews with pharmacists and pharmacy outpatients were conducted to evaluate the subjects such as main problems in communication, expectations and opinions of pharmacists and patients.         Result and Discussion: As a result, being of a community pharmacist as relevant and solution-oriented and tried to understand the patient meet expectations; however, the most important elements of effective communication, like asking the right questions and feedback, are left under the expectation of the patients. In this concept, revision of pharmacy education and organizing trainings for graduated pharmacists to improve communication skills are required.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 863
Atıf : 481
2023 Impact/Etki : 0.032
Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dergisi