Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 100
 İndirme 21
EKOLOJİK KRİZE BİR ÇÖZÜM YOLU OLARAK SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM VE KOOPERATİF ÖRGÜTLENME
2017
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu makalede temel olarak kooperatif örgütlenme ile sürdürülebilir tarım arasındaki bağlantılar ele alınmaktadır. Bu amaçla bu makalede, öncelikle ekolojik krizin nedenleri üzerinde durulmaktadır. Sürdürülebilir tarımın oluşabilme koşulları açıklanmaktadır. Ekolojik krize bir çözüm olarak kooperatif örgütlenme ile sürdürülebilir tarım arasındaki bağlantı ortaya konulmaktadır. Bu çalışmanın temel tezi, tarım satış kooperatiflerinin sürdürülebilir tarımı destekleyen organizasyonlar olduğu üzerinedir. Bu temel düşünce genel olarak; kooperatifçiliğin sürdürülebilir kalkınmaya uygun bir iktisadi örgütlenme biçimi olduğu savı ile uyumludur. Kooperatiflerin sürdürülebilir tarımı destekleyen kuruluşlar olduğu gibi, sürdürülebilir tarımın da ancak kooperatif örgütlenme ile başarılı sonuçlar vereceğini söylemek de mümkündür. Sürdürülebilirlik kavramı ekosistem ile doğrudan bağlantılı olan tarım sektörü ile daha ilgili olduğu için tarım kooperatiflerinin örgütsel-yönetimsel ve ekonomik açıdan güçlü olması, sürdürülebilir tarımı güçlendiren bir durum olacaktır. Sürdürülebilir tarımın hem ekonomik hem de ekolojik amacı vardır. Yani hem tarımdan geçinen çiftçilerin çiftçi olarak var olabilmeleri, kendilerini geliştirebilmeleri, devamlılığı sağlayabilmeleri, yeterli bir ekonomik düzeyde olmaları sağlanmalı, hem de tarımın ülke ekonomisine katkısı artmalıdır. Şüphesiz bu beklentiler, varoluş merkezleri yani şimdiki ve gelecek nesillerin yaşam alanlarını (habitatları), ekosistemlerini yok etmemelidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2017
Yazar:  
0
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.568
Journal of Social and Humanities Sciences Research