Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 14
‘Let’s Learn English’ İngilizce Ders Kitabının Eylem Odaklı Yaklaşım Açısından Bir Analizi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

ADOÇP (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) dil eğitiminde sosyal aktörlerin eğitimi olan yeni bir hedef önermektedir ve dil öğretiminde paradigma değişimini işaret eden, iletişimsel paradigmadan sosyal eylem paradigmasına veya iletişimci eğitimi paradigmasından çok dilli ve çok kültürlü toplumlarında birlikte yaşayıp çalışabilen sosyal aktörlerin eğitimi paradigmasına, işte bu yeni hedeftir. Bu yeni paradigmada, sosyal eylem paradigması, iletişim tek başına bir hedef değil, bir sosyal eylem aracıdır. Bu paradigma değişikliği eylem odaklı yaklaşımda, dil ders kitaplarında kullanılan mini-projeler ile öğrencilerin (öğretmenlerinin yardımı ile) seçtiği, tasarladığı ve uyguladığı ve dolayısıyla ders kitaplarının zaman dilimi ile sınırlandırılamayacak olan eğitimsel projeler ile yansıtılmaktadır. Bu makale, Türkiye'deki devlet ortaokullarının yedinci sınıflarında kullanılan ‘Let’s Learn English' ders kitabının altıncı ünitesinde önerilen projeyi (yanıltıcı olarak bir proje olarak adlandırılmıştır) eleştirel olarak değerlendirmeyi amaçlamakta ve gerçek bir eylem odaklı yaklaşımda uygulanan küçük projelerin özelliklerini taşımadığına dikkat çekmektedir. Bu eleştirel değerlendirmeden sonra, ders kitabında önerilen proje yerine bu özellikleri yansıtan alternatif bir küçük proje tasarımı önerilmiştir. Eylem odaklı yaklaşımın ders kitaplarında uygulanmasının iyi tasarlanmış küçük projeler ile mümkün olacağından, Türkiye’deki müfredat geliştiricilerinin ve ders kitabı yazarlarının iletişimsel görevlerden farklı olarak kendine has özellikleri olan küçük projeleri dikkatle ele almaları ve hem müfredatta hem de ders kitabında bu küçük projelere yer vermeleri gerektiği tavsiye edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.180
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences