Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 118
 İndirme 23
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinde Menkıbe ve Kıssa Kullanımının Öğretmen Görüşleri Açısından Değerlendirilmesi
2020
Dergi:  
Baberti
Yazar:  
Özet:

Belirli mekân ve zaman diliminde bir veya birkaç kişinin bulunduğu, gerçek ya da gerçeğe uygun olan olayların anlatıldığı edebi yazılara hikâye denilmektedir. Geçmişte de günümüzde de hikâye zaman zaman menkıbe ve kıssa kavramları ile aynı anlamda veya birbirlerinin yerlerine kullanılmıştır. Din eğitiminde hikâye kullanımı denildiği zaman ilk akla gelen ve hikâye türünün çeşitleri olan menkıbe ve kıssa kullanım açısından DKAB dersleri içinde geniş bir alana sahiptir. Bu alanı en etkili ve kalıcı bir şekilde değerlendirmek ve din öğretiminde kullanmak hiç şüphesiz öğretmenlere düşen en önemli sorumluluklardan birisidir. Bu bağlamda araştırmanın amacı öğretmen görüşleri çerçevesinde, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde menkıbe ve kıssa kullanım durumunu ortaya koymaktır. Araştırmanın çalışma grubunu, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır, Bayburt ve Erzurum il merkezinde görev yapan toplam 30 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni oluşturmaktadır. Nitel yöntemin kullanıldığı araştırmada veri toplama aracı olarak yarı yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen veriler içerik analizi aracılığıyla çözümlenmiştir. Bu çalışmanın sonucuna göre; katılımcıların çoğunluğunun DKAB derslerinde bir öğretim materyali olarak menkıbe ve kıssa kullanımının faydalı olduğu hususunda hemfikir oldukları, fakat bu materyalleri kullanma konusunda birtakım eksikliklerinin olduğunun farkında oldukları, hizmet içi eğitime ihtiyaç duydukları ve özellikle menkıbelere öğretim programı ve ders kitaplarında daha çok yer verilmesi gerektiğini düşündükleri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Religious Culture and Ethical Knowledge in the Course of Mindfulness and Short Use of Teacher Opinion Assessment
2020
Dergi:  
Baberti
Yazar:  
Özet:

The literary writings in which one or more persons in a particular place and time range, the events that correspond to the truth or the truth, are described as stories. In the past and today, the story was sometimes used in the same sense and short concepts or in the place of each other. When the use of the story is said in religious education, it has a wide range of lessons within the DKAB in terms of extension and short use, which is the first-minded and variety of stories. The most effective and lasting way to evaluate this field and to use it in religious teaching is undoubtedly one of the most important responsibilities belonging to teachers. In this context, the purpose of the research is to reveal in the framework of the teachers’ opinions, the state of use and short use in the course of Religious Culture and Ethical Knowledge. The research work group consists of a total of 30 Teachers of Religious Culture and Ethical Knowledge who work in Diyarbakır, Bayburt and Erzurum province in the 2019-2020 educational year. In the research that used the quality method, a semi-configured conversation form was used as a data collection tool. The data obtained in the research was analyzed through content analysis. According to the study, the majority of participants agree that the use of the curriculum as a teaching material in the DKAB classes is useful, but they realize that there are a number of shortcomings in the use of these materials, they need in-service training, and they think that the curriculum and the curriculum should be given more place to the curriculum, especially to the curriculum.

2020
Dergi:  
Baberti
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Baberti

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 127
Atıf : 88
2023 Impact/Etki : 0.103
Baberti