Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Ahmet Aydın. Yavana: İslam Medeniyetinin Büyük Havzası/Hint. İstanbul: Ketebe Yayınları, 2021, 372 sayfa.
2022
Dergi:  
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yavana: İslam Medeniyetinin Büyük Havzası/Hint” başlığını taşıyan eser, Müslümanların Hint alt kıtasındaki serüvenini “Tanıma (Gazneliler)”, “Yerleşme (Delhi Türk Sultanlığı)” ve “Kökleşme (Babürlüler)” olmak üzere üç ana bölüme ayırarak ilmî, mimari ve sanatsal açılardan bölgenin İslam medeniyetine katkılarını incelemeyi hedefler. Genel olarak okuyucuya Hint alt kıtasındaki Türk-İslam ilim havzasının bütüncül bir resmini sunan “Yavana”, araştırmacılara Hint havzası ile ilgili neler yapılabileceğine dair ışık tutan değerli bir çalışmadır. Ancak çalışmanın neden Hintliler tarafından Müslümanlar için, onların kendilerinden daha aşağı olduklarını ifade etmek üzere “öteki, yabancı, istilacı, görgüsüz, bilgisiz” anlamında olumsuz bir niteleme olarak kullandıkları “Yavana” kavramı ile isimlendirildiği izaha muhtaçtır. Dikkat çekici olsa da isimlendirmenin içerik ile uyumlu olduğunu söylemek mümkün değildir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
Ahmet Aydin. Yavana: Great Basin Of Islamic Civilization/india. İstanbul: Ketebe Yayinlari, 2021, 372 P.
2022
Yazar:  
Özet:

The work, titled Yavana: The Great Basin of Islamic Civilization/Indian”, divides the adventure of Muslims in the Indian subcontinent into three main sections: “Recognition (Ghaznavids)”, “Settlement (Delhi Turkish Sultanate)” and “Rooting (Mughals)”. It aims to examine the contribution of the region to the Islamic civilization in artistic terms. In general, "Yavana", which presents the reader with a holistic picture of the Turkish-Islamic scientific basin in the Indian subcontinent, is a valuable study that sheds light on what can be done to researchers about the Indian basin. However, it is necessary to explain why the study was named by the Indians with the concept of "Yavana", which is used as a negative characterization for Muslims in the sense of "other, foreign, invader, rude, ignorant" to express that they are inferior to them. Although it is remarkable, it is not possible to say that the naming is compatible with the content.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 861
Atıf : 2.463
2023 Impact/Etki : 0.075
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi