Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Görüntü Altyazılamada Öznitelik Enjeksiyon Mimarileri için Bir Kıyaslama
2021
Dergi:  
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Görüntü altyazılama olarak bilinen, bir görüntüyü dilbilgisel ve anlamsal olarak doğru bir cümle olarak tanımlama, bilgisayarlı görme ve doğal dil işleme alanlarındaki son gelişmelerle birlikte önemli ölçüde ilerlemiştir. Bu iki alanın birleştirilmesi, çıkarılan özniteliklerin altyazı oluşturmada nasıl kullanılacağını tanımlayan öznitelik enjeksiyon mimarisinin geliştirilmesine öncülük etmiştir. Bu çalışmada, bilgisayarlı görme ve doğal dil işleme tekniklerini kodlayıcı-kod çözücü tabanlı görüntü altyazılamada kullanan öznitelik enjeksiyon mimarilerinin bir karşılaştırılması raporlanmaktadır. Kıyaslama değerlendirmelerinde, Inception-v3 evrişimsel sinir ağı, kodlayıcıda görüntü özniteliklerini çıkarmak için kullanılırken init-inject, pre-inject, par-inject ve merge gibi öznitelik enjeksiyon mimarileri altyazı üretmek için çok katmanlı kapılı tekrarlayan birim ile kod çözücüde uygulanmaktadır. Mimariler sekiz performans metriği ile MSCOCO veri kümesi üzerinde kapsamlı bir şekilde değerlendirilmiştir. 3 katmanlı GRU ile init-inject mimarisinin altyazı doğruluğu açısından diğer mimarilerden daha iyi performans gösterdiği sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Benchmark For Feature-injection Architectures In Image Captioning
2021
Yazar:  
Özet:

Describing an image with a grammatically and semantically correct sentence, known as image captioning, has been improved significantly with recent advances in computer vision (CV) and natural language processing (NLP) communities. The integration of these communities leads to the development of feature-injection architectures, which define how extracted features are used in captioning. In this paper, a benchmark of feature-injection architectures that utilize CV and NLP techniques is reported for encoder-decoder based captioning. Benchmark evaluations include Inception-v3 convolutional neural network to extract image features in the encoder while the feature-injection architectures such as init-inject, pre-inject, par-inject and merge are applied with a multi-layer gated recurrent unit (GRU) to generate captions in the decoder. Architectures have been evaluated extensively on the MSCOCO dataset across eight performance metrics. It has been concluded that the init-inject architecture with 3-layer GRU outperforms the other architectures in terms of captioning accuracy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.175
Atıf : 5.634
2023 Impact/Etki : 0.178
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi