Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 11
TÜRK ŞİİRİNİN İMGEYLE İMTİHANI
2020
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

Yalçın Armağan’ın 2019 yılında İletişim Yayınları’ndan çıkan İmgenin İcadı adlı kitabı, adından da anlaşılabileceği gibi, şiir eleştirisi ve teorisi konusunda kerteriz alınan en temel kavramlardan birini, imgeyi odağına alıyor. 224 sayfadan oluşan eser, yazarın 2011’de yine İletişim Yayınları’nca yayımlanan ilk kitabı İmkânsız Özerklik’in hem kronolojik hem de kavramsal ve tematik bağlamda süreği niteliğinde. Ön sözünde, kitabın bu özelliğine yazarınca bilhassa işaret edilir: “İmgenin İcadı, ilk kitabım İmkânsız Özerklik’in devamı olarak görülebilir. (...) İmkânsız Özerklik’te modernist şiirin niçin dirençle karşılaştığını, İmgenin İcadı’nda ise bu direncin hâkim fikirler açısından nasıl kırıldığını yorumlamaya çalışıyorum” (s.9-10). İmgenin İcadı, 1950 ve 1983 yılları arasında imge hakkında yazılmış, kapsam ve etki ağı bakımından kritik önemi haiz yazıları temel alarak imgenin Türk şiirindeki serencamını serimlemeyi amaçlıyor. İmge konusundaki temel gelişmelerin bu tarihsel aralıkta gerçekleştiğini düşünen Armağan, 1980 sonrasından ise dikkate değer bulduğu üç yazıya yer veriyor. Ancak kitap, yazınsal bir terim olarak değil tarihsel bir figür olarak imgenin Türk edebiyatındaki görece kısa tarihine odaklanır. Başka bir deyişle, kavram estetik/metin merkezli değil sosyolojik ölçütler gözetilerek incelenir.

Anahtar Kelimeler:

Turkey's Immaculation of Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

The book “Imagin’s Revenge”, which was published in the Communications Publishing in 2019, as it can be understood by its name, takes one of the most basic concepts taken by you on poetry criticism and theory, focusing on the image. The work consisting of 224 pages, the author’s first book, published in 2011 by Communications Publications, is the nature of Impossible Autonomy in both chronological and conceptual and thematic contexts. In his first word, when he writes this characteristic of the book, it is specifically pointed out: "The Revelation of the Imagine, my first book can be seen as the continuation of the Impossible Autonomy. I try to explain why the modernist poem faces resistance in the Impossible Autonomy, and how this resistance is broken from the point of view of the righteous ideas.”(p.9-10) The Imgenin Icadı, written about the image between 1950 and 1983, a critical importance in terms of the scope and influence network, is based on the writings of the image, aimed at scattering the serencam of the image in Turkish poetry. The gift, which believes that the fundamental developments on the subject of the image have occurred in this historic interval, is listed in three writings that it has found worth considering since 1980. But the book focuses on the relatively short history of the image in Turkish literature, not as a written term as a historical figure. In other words, the concept is not aesthetic/text-centric, but is studied by the supervision of sociological standards.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 270
2023 Impact/Etki : 0.098
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları