User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 7
 Downloands 1
Yabancı Öğrencilerin Türkçe Söyleyiş Akıcılıklarına İlişkin Algılarını Etkileyen Etmenler
2020
Journal:  
Başkent University Journal of Education
Author:  
Abstract:

Günümüzde iletişim çok önemlidir. İkinci ya da yabancı dil olarak Türkçe öğrenen kişiler Türkiye’de günlük yaşamlarını sürdürebilmek için Türkçe konuşan kişilerle sözlü iletişim kurar. Anadili Türkçe olmayan kişilerin kendilerini anlatabilmesi için akıcı konuşmaları son derece önemlidir çünkü akıcı konuşma becerisi sözlü dil yetkinliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Bu bakımdan akıcı konuşmayla ilgili araştırmalara gereksinim vardır. Bu çalışmanın da amacı, yabancı dil olarak Türkçe öğrenmekte olan farklı düzeydeki öğrencilerin konuşma akıcılıklarına ilişkin algılarını ve cinsiyet, sınıf düzeyi, sosyal medya kullanımı ve dil kullanma sıklıklarının bu algıları üzerinde etkili olup olmadığını saptamaktır. Bu araştırmanın verileri Google Forms ile toplam 191 katılımcıdan toplanmıştır. Katılımcıların yüz altısı kız, seksen beşi erkektir. Araştırmanın amacına uygun olarak veri toplayabilmek için araştırmacı tarafından bir sormaca geliştirilmiştir. Bu sormaca yirmi iki maddeden oluşmaktadır ve beşli Likert tipinde bir veri toplama aracıdır. Sormacanın güvenirliği için Cronbach's Alpha katsayısı hesaplanmış ve bu katsayı .943 olarak bulunmuştur. Toplanan verilere göre öğrenciler konuşma hızı bakımından kendilerini daha iyi görmektedirler. Buna karşın onarım boyutu bakımından ise kendilerini daha kötü görmektedirler. Öğrencilerin sormacadaki tüm maddelere ilişkin ortalama puanları 3.48’dir. Öğrenciler onarım ve bozulma alt boyutlarına göre kendilerini ortalamanın altında görürken hız ve doğruluk boyutlarında ise ortalamanın üzerinde görmektedirler. Kur, sosyal medya kullanımı ve günlük yaşamda Türkçe kullanma sıklığı algılanan akıcılığı etkilemektedir

Keywords:

0
2020
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Başkent University Journal of Education

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 238
Cite : 1.199
2023 Impact : 0.583
Başkent University Journal of Education