Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
ZIGOMATIK IMPLANTLARDA BAŞARI VE PERIODONTAL PARAMETRELERIN KLINIK DEĞERLENDIRILMESI
2021
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu retrospektif çalışmanın amacı, zigomatik implantların uzun dönem klinik başarısının ve periodontal parametrelerinin değerlendirilmesidir. Materyal ve Method: İleri derecede atrofik maksillaya sahip ve zigomatik implant uygulanmış hastalar çalışmaya dahil edilmiştir. Bu çalışmada zigomatik implantların sağkalım oranları, komplikasyonları ve periimplant parametreleri (palatinal, vestibuler, mezial ve distal olmak üzere dört bölgede) değerlendirilmiştir. Cep sondalama derinliği (PPD) ≤5 mm, sondalamada kanama (BOP) olmaması ve modifiye plak indeksinin (PI) ≤1 olması başarılı olarak değerlendirilmiştir. Bu değerler zigomatik implantların yerleştirmelerini takiben en az bir yıl sonra ölçülmüştür. Bulgular: Çalışmaya, yaşları 51-76 arasında değişen (ortalama 59.08 yaş, SD 7.82) toplam 69 zigomatik implant yerleştirilmiş 25 hasta dahil edilmiştir. Hastaların takip süresi 65-88 ay arasıdır. Sonuçlara göre zigomatik implant sağkalım oranı %98.6 ve başarı oranı %91.3 olarak bulunmuştur. Bir subkutan fistül ve bir oroantal komunikasyon olmak üzere toplam iki hastada post-operatif komplikasyon görülmüştür. Sondalamada kanama %92.7 bölgede yoktur, plak indeksi % 94.2 bölgede sıfır değerde ve sondalama derinliği % 91.3 bölgede ≤ 5 mmdir. Hiçbir zigomatik implantta lüksasyon görülmemiştir. Sonuç: Çalışmadan elde edilen sonuçlara göre, ileri derecede atrofik posterior maksillaya sahip vakalarda, oral rehabilitasyon amaçlı zigomatik implant cerrahisi, geleneksel implantlara ve kemik greftleme işlemlerine etkili ve güvenli bir alternatif olarak kabul edilebilir. Anahtar kelimeler: Zigomatik implant, maksiller atrofi, oral rehabilitasyon, dental implant, periodontal parametre

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences