Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Investıgatıons on the fungal dıseases of vıne nurserıes ın Aegean Regıon.
1995
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Çalışmalar 1990 ve 1991 yıllarında İzmir, Manisa, Uşak, Denizli ve Çanakkale illerinde toplam 27 bağ fidanlığında yürütülmüştür. Fidanlıklara ait  kum havuzlarında, kallus oluşturma odalarında, seralarda (Tüplü fidancılık yapılanlarda) ve  tarlalarda, sürveyler yapılarak hastalıkların bulunuş oranları ve yayılış alanları saptanmıştır. Kum havuzlarında: Kum altında demetler halinde katlanan çubuklarda Armillaria kök çürüklüğü hastalığına neden olan Armillaria mellea. Kallus odalarında: Sürgünlerde kuruma ve çürümeler oluşturan Rhizoctonia solani, Phythium spp., sürgünlerde yanıklık şeklinde kurumalara neden olan Diplodia natalensis Seralarda: D.natalensis, R.solani, Phythium sp. yanında sürgünlerde kurşuni küf çürüklükleri yapan Botrytis cinerea değişik oranlarda belirlenmiştir. Tarlada: Aşısız köklü Amerikan asma fidanları (Amerikan anaçlarından), Aşılı köklü fidanlar ve aşısız köklü yerli fidanlar tarlada görülerek iki devrede incelenmişlerdir(Genelde yuvarlak çekirdeksiz üzüm çeşidi asmalardan). Tarla sürveyleri sonucunda; 1. İlkbahar-Yaz başı devresinde: Macrophomina kuru çürüklüğü Macrophomina phaseolina ve A.mellea, D.natalensis, R.solani, Phythium sp.; 2. Sonbahar devresinde: Külleme hastalığı oluşturan Uncinula necator, Mildiyö hastalığına neden olan Plasmopara viticola ve yine A.mellea, D.natalensis, R.solani, Phythium sp. tespit edilmiştir. Anaçlıklarda ise, 41-B ve R 99 anacında Verticillium solgunluğu yapan Verticillium dahliae saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni