Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Tüketicilerin Paketli Ekmek Ürünlerine Yönelik Tutumlarının Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, tüketicilerin paketli ekmek ürünlerine yönelik tutumlarının belirlenmesidir. Ayrıca çalışmada, tüketicilerin paketli ekmek ürünlerine yönelik tutumlarının bazı demografik değişkenlere göre farklılık gösterip göstermediği de incelenmiştir. Çalışmanın örneklemini, Türkiye’de yaşayan ve paketli ekmek ürünlerini tüketen kolayda örnekleme yöntemine göre seçilmiş 550 tüketici oluşturmaktadır. Verilerin analizinde, güvenilirlik analizi, normallik testi, faktör analizi, Mann Whitney-U testi ve Kruskal Wallis testi kullanılmıştır. Paketli ekmek ürünlerine yönelik tutum ölçeğine yapılan açımlayıcı faktör analizi sonucuna göre ölçeğin 31 madde ve beş alt boyuttan (marka bağlılığı, ambalaj özellikleri, ürün çeşitliliği, ürün özellikleri ve bilgi düzeyi) oluştuğu belirlenmiştir. Paketli ekmek ürünlerine yönelik tutum ölçeğinin ambalaj özellikleri alt boyutunda tüm demografik değişkenlere göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde farklılaştığı tespit edilmiştir. Ölçeğin marka bağlılığı alt boyutunda eğitim düzeyine göre, ürün çeşitliliği alt boyutunda medeni durum, eğitim düzeyi ve meslek grubuna göre, ürün özellikleri alt boyutunda eğitim düzeyi ve yaş grubuna göre, bilgi düzeyi alt boyutunda ise medeni durum, eğitim düzeyi ve meslek grubuna göre istatistiksel olarak anlamlı şekilde farklılaştığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Determining Consumers' Attitudes Towards Packaged Bread Products
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to determine consumers' attitudes towards packaged bread products. The study also examined whether consumers' attitudes towards packaged bread products differ according to some demographic variables. The sample of the study consists of 550 consumers living in Turkey and consuming packaged bread products, selected according to the convenience sampling method. Reliability analysis, normality test, factor analysis, Mann Whitney-U test and Kruskal Wallis test were used to analyze the data. According to the results of the exploratory factor analysis conducted on the scale of attitudes towards packaged bread products, it was determined that the scale consisted of 31 items and five sub-dimensions (brand loyalty, packaging features, product variety, product features and level of knowledge). It was determined that there was a statistically significant difference in the packaging features sub-dimension of the attitude scale towards packaged bread products according to all demographic variables. It was found that the scale differed statistically significantly according to education level in the brand loyalty sub-dimension, according to marital status, education level and occupational group in the product variety sub-dimension, according to education level and age group in the product features sub-dimension, and according to marital status, education level and occupational group in the knowledge level sub-dimension.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 1.650
2023 Impact/Etki : 0.153
Gaziosmanpaşa Bilimsel Araştırma Dergisi